πώς να..πώς θα…πώς πού…

χμμμ…εχεις σίγουρα διαβάσει πολλές φορές για κανόνες που θα σε κάνουν πιο ευτυχισμένο, κανόνες που θα σε κάνουν να περνας πιο όμορφα..κανόνες που θα ζεις πιο απλά πιο γεμάτα…κανόνες που θα σε κάνουν να χαμογελάς περισσότερο να αγχώνεσαι λιγότερο…να αγγίξεις την τελειότητα που σου ταιριάζει…να καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου..να πετύχεις στη δουλειά σου..να ωριμάσεις στις σχέσεις σου..κανόνες που θα σε κάνουν πιο δυνατό στις δυσκολίες πιο ψύχραιμο στα μεγάλα προβλήματα και τα λοιπά και τα λοιπά…

Ο φίλος μου ο Gandhi λέει:
In the attitude of silence the soul finds the path in a clearer light, and what is elusive and deceptive resolves itself into crystal clearness. Our life is a long and arduous quest after Truth
*************************************************************
Μέσα στον τρόπο που κοιτά η σιωπή η ψυχή  βρίσκει το μονοπάτι για ένα καθαρότερο φως και ο,τι είναι αόρατο και παραπλανητικό επιλύεται από μόνο του σε μια κρυστάλλινη καθαρότητα. Η ζωή μας είναι ένα μεγάλο και επίπονο ταξίδι αναζήτησης της Αλήθειας

Αυτό τι σημαίνει? Οτι όλες οι φιλοσοφίες γύρω μας δε μπορούνε να μας αγγίξουνε? Οτι μόνο με τη δική μας σιωπή θα κατακτήσει η ψυχή οσα ποθεί ? Την ηρεμία…την αγάπη..τον έρωτα..την επιτυχία όπως την ορίζει εκείνη..την όμορφη ζωή?  Το ταξίδι της δικής μας αλήθειας είναι ένα ταξίδι που κρατά μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας. Αποκλείεται να βρούμε όλες τις απαντήσεις που ζητάμε….γιατί θα έπρεπε να είχαμε ήδη έτοιμες όλες τις ερωτήσεις στον εαυτό μας. Κάθε μέρα είναι διαφορετική..κάθε περίοδος στη ζωή μας μια διαφορετική περίοδος αναζήτησης. Και οι φίλοι μας γύρω μας..οι άνθρωποί μας ακόμα και οι περαστικοί στη ζωή μας φωτίζουν λίγο εκείνα τα σιωπηλά μονοπάτια αρκεί να τους αφήσουμε εμείς. Οποιαδήποτε ανθρώπινη στιγμή, μια κουβέντα, ένα χέρι ένα χαμόγελο και πολλά άλλα μπορούν και είναι ικανά να μας κάνουν να σκεφτούμε….να διαλογιστούμε και να δώσουμε μια ευκαιρία στον εαυτό μας να πάει λίγο παραπέρα..γιατί όχι?

αν με έβαζες να σου δώσω κι εγώ τους χρυσούς μου κανόνες θα σου έλεγα οτι έχω αλλά αυτό δε σημαίνει οτι τους τηρώ πάντα. Καμιά φορά όμως το να τους ακούσεις ακόμα και απο εμένα μπορεί να σε κάνει να  αντιγράψεις κάποιον από αυτούς ή να τον προσαρμόσεις στη δική σου ζωή με διαφορετική ματιά.. Εξάλλου κι εγώ…μη γελάς..αντιγραφές έχω κάνει πολλές ..κι ας έφερνα αντιρρήσεις όταν τα πρωτοάκουγα…η ζωή έχει περίεργη δυναμική. Κάποιες φορές χρειάζεσαι το σωστό χρόνο για να δεις αν συμφωνείς ή όχι με μια άποψη και αυτό κάποιοι φίλοι μου το ξέρουν καλά  😉
Καποιες άλλες βέβαια θα διαπιστώσεις οτι είχες δίκιο που διαφωνούσες!  Ποιος σου είπε οτι θα συμφωνείς πάντα εξάλλου? Θα σουν το λιγότερο ανόητος..!

ωραία λοιπόν..άντε να αραδιάσω κι εγώ λίγες αμπελοφιλοσοφίες και σε προκαλώ να σχολιάσεις. Οχι τίποτε άλλο, αλλά  είμαι εγωίστρια και ξέρω οτι το κάθε σχόλιο θα ναι τροφή για τα δικά μου ταξίδια..χαχα!

  • Εχουμε όλοι ένα σώμα. Μπορείς να το αγαπάς ή να το μισείς. Ανάλογα με το πώς το φροντίζεις ή όχι  μπορείς να προκαλέσεις μια τρομερή διαφορά ως προς την ποιότητα της ζωής σου.
  • Μαθαίνεις ένα σωρό μαθήματα. Από τότε που γεννιέσαι μέχρι να πεθάνεις πηγαίνεις σε ένα άτυπο σχολείο που καλείται ΖΩΗ. Κάθε μέρα σου δίνονται ευκαιρίες για να μάθεις κάτι καινούριο. Μερικές φορές τα μαθήματα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά από εκείνα που ….νομίζεις οτι χρειάζεσαι!! (ενδιαφέρον ε?)
  • Δεν υπάρχουν Λ Α Θ Η παρά μόνο ΜΑΘΗΜΑΤΑ! Η εξέλιξή σου είναι μια διαδικασία μέσα από λάθη, δοκιμές και πειραματισμούς. Από μια αποτυχία μπορείς να μάθεις πολύ περισσότερα …
  • Ενα μάθημα στη ζωή σου μπορεί να επαναλαμβάνεται μέχρι να το κατακτήσεις!!  Δε συμφωνώ με τις μοναδικές ευκαιρίες. Μπορεί ένα μάθημα να παρουσιαστεί σε διάφορες μορφές στη ζωή σου μέχρι να το εμπεδώσεις! Οταν….επιτέλους το κατακτήσεις- πράγμα που θα κραυγάζει από μακριά απο την αλλαγή συμπεριφοράς σου- τότε μόνο θα μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο..
  • Εχεις και έχω μια χαζή μανία…να λες οτι «αυτό που είναι εκεί» είναι καλύτερο από «αυτό που είναι εδώ». Παρά το γεγονός οτι ξέρεις πολύ καλά οτι αν φτάσεις σε αυτό το «εκεί» τότε βρίσκεις πάντα ένα καλύτερο καινούριο «εκεί» από το νέο σου «εδώ». Θα πρέπει κάποτε να ΧΩΝΕΨΕΙΣ οτι αυτό που δεν έχεις κερδίσει δε σημαίνει οτι είναι καλύτερο από αυτό που έχεις ήδη κερδίσει!!!
  • Οι άνθρωποι γύρω σου  μπορούν να λειτουργήσουν σαν καθρέφτες σου . Δε μπορείς να αγαπάς ή να μισείς κάποιον εκτός και αν αντανακλά κάτι που αγαπάς ή μισείς σε σένα. Επομένως όταν μπαίνεις στη διαδικασία να κριτικάρεις κάποιον ή να θυμώσεις έντονα μαζί του..ψάξε λίγο καλύτερα να καταλάβεις το λόγο που νιώθεις έτσι έντονα..
  • Ο,τι καταφέρεις στη ζωή σου ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ. Εχεις όλα τα εργαλεία και τις πηγές που χρειάζεσαι. Αυτό που δημιουργείς με αυτά είναι δικό σου θέμα. Μονο με τον πόθο, την οργάνωση και την προσπάθεια μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε θελήσεις. Η επιμονή είναι το κλειδί για την επιτυχία.
  • Οι απαντήσεις ΟΛΕΣ βρίσκονται ΜΕΣΑ ΣΟΥ!! Οι λύσεις σε όλα τα προβλήματα της ζωής βρίσκονται μέσα σου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ρωτήσεις, να δεις και να ακούσεις τον ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ!

ορίστε στα πα…τώρα τι κατάλαβες? 🙂