Δε φταίω, δε φοβάμαι, δε πείθομαι!


Πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία για τίποτα.  Τα μάτια μου έχουνε ανοίξει διάπλατα. Ξ Ε Ρ Ω !!!
Κανείς πια δε θα με πείσει για κάτι.  Η τηλεόραση στο σπίτι – δόξα τω Θεό – είναι εδώ και 1 1/2 χρόνο και βάλε διασκομητική. Ωρες ώρες την κοιτάζω μες στο σπίτι και λέω βρε λες? Να την άνοιγα να δω κάτι…έστω να ξεχαστώ ή να ξεχάσω. Καμία πρόκληση όμως. Να με συγχωρέσεις αλλά δεν τα καταλαβαίνω τα νέα σίριαλ και δεν τα ξέρω. Τούρκικα επίσης δε βλέπω. Δεν το ανέχομαι χωρίς να μισώ. Δεν είμαι έτσι. Δε μισώ. Απλά δεν ανέχομαι. Οπως δεν ανέχομαι τα γερμανικά προϊόντα. Οπως δεν ανέχομαι τις αμερικανιές και τους τρελούς με τα κόκκινα κασκόλ που λέει και ο Στέφανος οργισμένος.

Από τότε που έκλεισα την τηλεόραση έπαψα να θυμώνω και να αγχώνομαι.  Αυτόν τον καιρό που όλοι φοβούνται τη μεγάλη καταστροφή και το κακό που θα τους φέρει μια δραχμή ή μια χρεωκοπία εγώ γελάω. Ρε τους λέω..ποια χρεωκοπία φοβαστε αυτή που ήδη ζούμε? Τιβι κλειστή σημαίνει οτι έχω λίγο μυαλό. Και εφημερίδες τις αφήνω στο περίπτερο..το ράδιο το ανοίγω μόνο για μουσική.. 4-5 site στο  ιντερνετ τριγυρίζω και μερικές φορές λίγα παραπάνω για να μαι πιο σίγουρη ως εκεί.

Εξάλλου άμα θέλω να μάθω αν καταστρέφεται η Αθήνα από τους χούλιγκανς..πηγαίνω κάτω και βλέπω. Δε με έπεισε κανείς οτι το να διαμαρτύρομαι είναι επικίνδυνο. Ούτε με έπεισε κανείς οτι αν παω σε πορεία θα πεθάνω. Χα! Αλήθεια την Κυριακή που κατέβηκα με την παρέα μου χαλαρά πήραμε καφεδάκια στο χέρι μιλήσαμε για τα προβληματικά σημεία του αδιάβαστου μνημονίου, κρατάγαμε και κάτι φουλάρια να δέσουμε στο πρόσωπο από τα δακρυγόνα που ξέραμε οτι θα φάμε και σταθήκαμε όχι πίσω-πίσω… αλλά μπροστά  στο μνημείο. Κανένας φοβος σου λέω. Είδα και μόνη μου με τα δικά μου ματάκια που τελικά μόνο αυτά εμπιστεύομαι και κανέναν άλλον, δέκα δεκαπέντε κουκουλοφόρους που πετάγανε νεράτζια στα ματ δήθεν για να κάνουν τα ματ να εκνευριστούνε και να ρίξουνε τα πολυπόθητα (σνιιιιιιιιιιιιιιιιφ) δακρυγόνα. Αλήθεια σου λέω δε χρειάζεται να μου πεις τίποτα…ούτε να με πείσεις..

Και οχι δε με έπεισες την επόμενη μέρα οτι έβριζε ο κόσμος τους έυζωνες. Και δε με έπεισες οτι ήταν άδεια η Αθήνα επειδή φρόντισες να παίρνεις πλάνα από ένα μέρος που κατάφερες να αδειάσεις…… και να σκορπίσεις 1.000.000 κόσμο στους γύρω δρόμους τσακίζοντάς τον με δακρυγόνα. Δε με έπεισες επίσης ούτε όταν ψηφίστηκε το μνημόνιο οτι το πρόβλημά μας είναι όσοι διαγράφηκαν από τα κόμματά τους επειδή είπανε όχι….Δε με έπεισες όταν άρχισες τα παράθυρά σου για τις καταστροφές και τα πλιάτσικα, για τους κουκουλοφόρους…»διαδηλωτές’ και τα κτιρια που καταστράφηκαν….και την αστυνομία που δεν τα κατάφερε…(ντα ντα)

Δε θα με κάνεις να φοβάμαι. Αν με έκανες παλιότερα τώρα με τίποτα. Δε φοβάμαι.  Δε τρομοκρατούμαι. Και όχι με τίποτα δε θα με κάνεις να πιστέψω σαν τους πολλους ακάτεχους… οτι φταίω!!! Οτι φταίω που ψήφισα όταν με ανάγκαζες σε μονόδρομο!!  Οταν ήξερες πώς θα το πετύχεις. Εσύ το ήξερες πώς να παίξεις. Ηξερες οτι αν με κάνεις να νιώθω ένοχη και τρομοκρατημένη είμαι η καλύτερη μαριονέτα σου και στο χάλασα ε? Στο χάλασα γιατι ΔΕ ΜΟΙΑΖΩ….ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΙ…και άρχισα να βλέπω το παιχνιδάκι σου με άλλη ματιά. Ξύπνησα και δε θέλω άλλο να κοιμηθώ…Στα ψεκάσματά σου απέκτησα αντισώματα..

Μια απίστευτη δύναμη και ισορροπία με κάνει να πιστεύω ότι όσο δε φοβάμαι και δε φοβάσαι και εσύ θα κάνουμε και άλλους να μη φοβούνται και να μη πιστεύουν τίποτα. Να ξέρουν οτι δεν έφταιξαν σε τίποτα..και πως το δίκιο τους πρέπει να το διεκδικήσουν πάση θυσία!  Και έτσι σιγά σιγά ο φόβος και η άγνοια θα πάνε περίπατο. Και μια δύναμη που της πρέπει θα ανυψωθεί για να ξαναγεννηθούμε..

Η χώρα μου δε θα πεθάνει από φόβο και άγνοια.  Ούτε από έναν τρομερό λήθαργο και απραξία.
την τεμπελιά τη μισώ. καιρός για έργα. Θα σε ξυπνήσω και σένα που κοιμάσαι…και το ίδιο να κάνεις μετά και εσύ για κάποιον άλλον. Θα σου πω οτι δεν έχεις τίποτα να φοβασαι και θα σε βάλω να το σκεφτείς πιο σωστά. δε θα σε αφήσω να συνεχίσεις να φοβάσαι θα γίνω ο αντίλογος της τιβί σου..θα τη νικήσω..

Οχι λοιπόν. Δεν είμαι ένοχη. Δε φταίω σε κάτι. Δε φοβάμαι.
Περιμένω απλά τη στιγμή που θα μπει λίγο φως και θα …………………………

Advertisements