39 +/-

Στο προσωπικό μου παραμιλητό ενός 39αρη πυρετού που ήρθε να μου κάνει παρέα τις τελευταίες μέρες, απο χτες έχει κολλήσει και ένα γλυκό φρασάκι .. εκεί που έτρεμα μάλλον το μπρρρ μπρρρ…έγινε φρρρ φρρρ…και μετά μάλλον πως έγινε φουρρ φουρρρ….και τελικά κατέληξα να λέω σκεπασμένη με 500 κουβέρτες…ένα γελαστό με λίγο τρέμουλο…φουρφουράκια μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!   Τι δεν τα ξέρεις τα μικρά φουρφουράκια? Ε οχι..μη μου πεις…έχει βουίξει ο τόπος για τον Φουρφουρά και τον άγγελο Αγγελο δάσκαλό τους!!  Για γκούκλαρε καλέ τι κάθεσαι!!  Πας και βλέπεις όλες τις χαζοειδήσεις συνεχώς και δεν κοιτάς και τίποτα ευχάριστο..!

Μπορεί ο κόσμος μας να πάει από το κακό στο χειρότερο..συμφωνώ..και εμένα μπρρ…φρρρ και φουρρ με έχει πιάσει η μαύρη σαν την αφεντομουτσουνάρα μου…απελπισία..! Ω ναι..όντως  η χώρα μας ξεπουλιέται..όντως ανάπηροι..καθόμαστε και βλέπουμε να γκρεμίζεται η πατρίδα και να λέμε οτι δε μπορούμε να κάνουμε κάτι..κτλ κτλ κτλ..

Ελα όμως που μπορώ να πιστέψω σε εμάς και στα παιδάκια και στα πιο μικρά παιδάκια. Ελα που μπορώ να πιστέψω οτι θα μας γυρίσει το μάτι αν βλέπουμε τέτοια μικρά θαύματα… Τελευταίως ακούω για το ξεπέταγμα διαφόρων συλλογικών οργανώσεων που ασχολούνται με τη γη…τα προϊόντα μας..κάνουν μικρές άτυπες λαϊκές..διαλαλούν για ένα νέο τρόπο ανάπτυξης..οικοδόμησης…ζωής…ίσως με έναν έμμεσο τρόπο κραυγάζουν για την πεθαμένη παραγωγή μιας αγροτικής χώρας..ίσως ίσως ίσως.. Βλέπω ομάδες που δεν πληρώνουν χαράτσια…ομάδες που ανταλλάσσουν…ομάδες που κερδίζουν μικρά πραγματάκια…γειτονιές που αποκτούν ζωή…φίλοι που ενώνονται περισσότερο..και ένα ξύπνημα που επιτρέπει λίγο παραπάνω το ίντερνετ αν το χρησιμοποιήσεις σωστά και δε σε κατευθύνει κι αυτό όπως η Ολγούλα στο διαφανές δελτίο ειδήσεων ενός διαφανούς καναλιού 😉

Στο νέο μου τρέμουλο και πάλι…που ο 39αρης το βλέπω να μου ξανάρχεται…φουρ φουρ ίζω αντί να τουρτουρίζω…και σκέφτομαι οτι αν υπάρχει δάσκαλος που κάνει παιχνίδι το μάθημα…μοντέρνος που περνά τα προβλήματα του τόπου του…που μαθαίνει στα παιδιά να καλλιεργούν…που το κολατσιό τους το παράγουν εντός του σχολείου…αν υπάρχει δάσκαλος που ακούει τα παιδιά και κάνει πλάκα και με την κρίση που κάνει σαλόνι μια άχαρη τάξη…που μπορεί και ανεβάζει ηθικό και φτιάχνει αγωνιστές και γελαστούς ανθρώπους….ξαφνικά το φουρφούρισμα με κάνει να νιώθω πιο δυνατή και να αποκτώ παραπάνω πίστη..σε εμάς..

Αν υπάρχουν τέτοιες πηγές ίσως να υπάρξουν και άλλες. Αν τέτοιοι άγγελοι οργανώνονται και οργανώνουν…τότε ο κόσμος θέλοντας και μη θα δει τι μπορεί να πετύχει..Αν υπάρξει αυτή η αλλαγή…τότε κανένα κανάλι..καμιά βρώμικη εφημερίδα..κανένας διεφθαρμένος πολιτικός δε θα αποπροσανατολίζει…Κανένας δε θα μας αφήσει να καθόμαστε με τις ώρες σε έναν άχαρο αμέτοχο καναπέ…δε θα μπορεί κανένας χοντρός…να το παίζει σωτήρας της χώρας και να τον πιστεύουμε…δε θα μπορεί κανένα μνημόνιο να φαίνεται λύση…και δε θα μπορεί κανένας γερμανός ή μή να κλέβει σταδιακά τον τόπο που αγαπάμε..

Φουρφουρίζω..και τραντάζεται το ρεθυμνιώτικό μου αίμα…και με τρώει και αυτή η περηφάνεια οτι πολλά κύματα έρχονται απο το κρητικό πέλαγος..Οργανώσεις διάφορες για μια αλλαγή έρχονται με κρητική υπογραφή…ανθρώπων μάλλον που δε θέλουνε με τίποτα να χάσουν τον τόπο που υπεραγαπάνε μιας και είμαστε λίιιιιιιιιιιιιγο τοπικιστές..
Αν λοιπόν όλοι μας γίνουμε τοπικιστές…ίσως να γίνουμε και ΕΓΩΙΣΤΕΣ και αυτός ο εγωισμός είναι θετικός και προσοδοφόρος…

Αρκεί να καταλάβουμε γαμώτο…πως εμείς μόνο μπορούμε να αλλάξουμε την τύχη μας…και πως αν το αποφασίσουμε μπορούμε να δώσουμε μια δυνατή κλωτσιά…αντε να πονέσει λίγο το πόδι μας και να χρειαστούμε λίγο καιρό μέχρι να ξαναπαίξουμε μπάλλα…οκ…αλλά σίγουρα θα έχουμε βάλει  το καλύτερο γκολ στη ζωή μας..και στην ιστορία της χώρας μας…

(για όσους θέλουν να φουρφουρίσουν σαν κι εμένα αρκεί μια μικρή επίσκεψη…
http://fourfourasweb.wordpress.com/ )

Advertisements