Γίνε θύτης..!


Υπάρχει μία παγίδα μεγάλη στη ζωή. Θέλει τεράστια προσοχή.  Και είναι αυτή η απλή….που λέμε για όσα δεν έχουμε κάνει στη ζωή μας και μουρμουράμε….και τελικά είμαστε εμείς που δεν κάνουμε τίποτε και ποτέ για αυτά. Μονίμως βρίσκουμε ωραιότατα επιχειρήματα που ταιριάζουν γάντι σε αυτή τη δικαιολόγηση. Μονίμως βρίσκουμε ένα κατάλληλο πρόβλημα να σκεπάζει οτιδήποτε δεν επιχειρήσαμε και συνήθως είναι τόσο ισχυρό που ο άλλος δίπλα σου δε μπορεί καν να σου πει έχεις λάθος. Και μάλιστα όταν αυτό διαιωνίζεται…και περνά από χρόνο σε χρόνο γίνεται και η μοναδική μας καραμέλα. Η εύκολη λύση..

Λέμε το απλό θα ήθελα να ταξιδέψω εκεί…αλλά δεν κάνουμε κάτι για αυτό…περιμένουμε να κάνουνε οι άλλοι. Κι αν όλοι αυτοί οι άλλοι δεν κάνουν κάτι..τότε δε θα παμε ποτέ στο μέρος που θέλουμε? Βρε συ κάτι δεν πάει καλάαααααα…  Αυτά τα κατηγορώ στους άλλους που δεν κάνουνε αυτό που εμείς λαχταράμε και μετά αυτά τα κατηγορώ στις συνθήκες της ζωής μας όταν εμείς δεν τις διαμορφώνουμε έτσι ώστε να κολλάνε περισσότερο..σε όσα θέλουμε..μήπως είναι πράγματα που πρέπει να σκεφτείς? Και εσύ..και πολλοί άλλοι? Μην περιμένεις να θέλουν οι άλλοι όσα θες εσύ και μάλιστα την ίδια χρονική περίοδο…την πάτησα κάποτε και εγώ…και στο λέω μεγάλος κύκλος σκέψεων και πολύ άδικο παράπονο…

η ζωή είναι απλή. Αν θες να πας κάπου ΠΗΓΑΙΝΕ!  αν θες να κάνεις κάτι ΚΑΝΤΟ!  Ναι ..δε σου είπα οτι είναι ωραίο να ανακαλύπτεις τον κόσμο μόνος σου σαφώς.  Αλλά κάτι κερδίζεις και από αυτό..Και ίσως την επόμενη φορά να ακολουθήσουν και οι άλλοι μαζί σου..ίσως πάλι όχι..Εσύ θα έχεις χορτάσει από τις εμπειρίες που θες να αποκτήσεις και δε σε αφήνεις.  δεν ξέρω..και δεν καταλαβαίνω μερικές φορές πολλούς..τι να πω… Αν θέλω να κάνω μια βόλτα για να ξεθολώσω την κάνω. Και τι έγινε που δε μπορούσε κανένας άλλος? Πήρα τη μουσική μου, τη φωτογραφική μου μηχανή ή ένα βιβλίο…και γύρισα σπίτι άλλος άνθρωπος. Αν περίμενα να μπορεί ο ένας ή ο άλλος..και οι συνθήκες της δικής τους ζωής δεν τους αφήνανε..τότε θα είχα το εξής πανέμορφο αποτέλεσμα..Να γκρινιάζω που δεν έκανα αυτό που ήθελα και δεν ξεκούρασα την ψυχούλα μου και να ρίχνω ακόμα και αν δεν το λέω..ευθύνες σε όλους αυτούς που δε θυσίασαν κάποιες ώρες για να έρθουν μαζί μου…

Το να περάσεις καλά ειναι δική σου επιλογή. Και το αν θα αφήσεις τα προβλήματα στη ζωή σου να σε εμποδίζουν πάλι είναι δική σου επιλογή. Το πως θα περάσεις την άδειά σου απ’ τη δουλειά..ένα καλοκαίρι..Χριστούγεννα, Πάσχα.και δεν εννοώ το μέρος που θα πας..γιατι οκ αυτο εξαρτάται και απο άλλα παραγοντάκια…..το πώς θα περάσεις σε μια γιορτή σε ένα πάρτυ σε μια συγκέντρωση σε ένα σεμινάριο και ο,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς ..ακόμα και αν προσπαθήσεις να μου το αντικρούσεις εγώ στο λέω δυνατά…εξαρτάται από τη δική σου και μόνο επιλογή!!! Κανένα πρόβλημα..εκτός από το ένα..το μοναδικό..που ακόμα και αυτό κάνει ανθρώπους να ζούνε πολύ πιο έντονα και όμορφα…μα κανένα πρόβλημα δε θα έπρεπε να εγκλωβίζει τα όνειρά μας..

Είναι επιλογή μας να περνάμε καλά. Είναι επιλογή μας να μαθαίνουμε στον εαυτό μας παρά τα προβλήματα..οτι είναι ζωντανός..αναπνεέι..και ότι  όσο αναπνέει μπορεί να ανακαλύψει απίστευτες ομορφιές ζωής από πολύ απλές στιγμές…μπορεί ακόμα και στα δύσκολα να γελάσει..να χορέψει..να λαχταρήσει..να μιλήσει …να φωνάξει..να στριγγλίξει..να εκτονωθεί..και να μη μιζεριάζει… Η μιζέρια φίλε μου ειναι κακός σύμβουλος…και φθείρει σαν το σκώρο..που αν δεν πας να το φορέσεις το ρημάδι το ρούχο δε θα έχεις πάρει πρέφα οτι στο τρώει σιγά σιγά… Μην το αφήνεις λοιπόν αφύλαχτο στο ντουλάπι…η ψυχή φθείρεται αν δεν τη φοράς!!! Αλήθεια!!

Δε θα σε πάρει κανείς από το χεράκι να σου πει..πήγαινε εκεί ..δες αυτό το τοπίο..βγες αυτή τη βόλτα….μάθε αυτό το χορό…πες αυτό το τραγούδι…κάνε αυτήν την αγκαλιά..στείλε αυτό το ερωτικό μήνυμα…ερωτεύσου αυτόν τον άνθρωπο..φλέρταρε αυτόν το συνάδελφο…πάρε αυτή τη διαδρομή με το αυτοκίνητο..οργάνωσε αυτο το ταξίδι…πάρε τηλέφωνο αυτούς τους φίλους για βόλτα…οργάνωσε εσύ μια εκδρομή για το επόμενο Σάββατο.. Αλήθεια… Και είναι άδικο να περιμένεις από όλους τους άλλους να σετάρουν όσα πρέπει εσύ να κάνεις. Και όχι..»πρέπει’…ακούγεται και λίγο άσχημο.. Σε όσα θες εσύ να κάνεις! Τώρα στο πα σωστά..

Γίνε ανεξάρτητος..τολμηρός..επιθετικός..ζωντανός..διεκδίκησε…άλλαξε..διάλεξε κάτι διαφορετικό..γνώρισε νέους ανθρώπους..νέα μέρη..μάθε το κέρδος της νέας επαφής..γράψε…μοιράσου…απόψεις…γνώσεις..στιγμές.. Μάθε να ανοίγεσαι περισσότερο..δεν έχεις να χάσεις κάτι..αν δεις οτι δε σε ακούνε…μίλα τους μην μουτρώνεις οτι δε σου δίνουν σημασιά..κάτι τους συμβαίνει και δε σε ακούνε..αν αξίζει προσπάθησε πάλι.. Αλλα σε παρακαλώ μην αυτομαστιγώνεσαι..καμιά φορά το μαστίγιο σου ξεφεύγει και πονάει και εμένα και τον άλλον δίπλα σου..Τι σου φταίνει όλοι οι άλλοι για τη στάση της δικής σου ζωής? Τι σου φταίνε που δεν πάτησες ποτέ τους διαόλους μέσα σου και δεν αποφάσισες να αλλάξεις λίγο τη ματιά σου στον κόσμο? Ρε φιλαράκι…αλήθεια…δε βαρέθηκες να νιώθεις οτι είσαι το θύμα αυτής της ιστορίας? Γίνε θύτης αν θες..μαγκιά σου!

Ναι..το ξαναλέω για δεύτερη φορά…και το πιστεύω..η ευτυχία είναι απλή μεν υπόθεση στο να υπάρξει…αλλά θέλει και να την αφήσεις να υπάρξει στη ζωή σου…να τη δεις παρά τα δύσκολα…παρά τα προβλήματα.. Κάποτε πέρασα τη μιζέρια..οτι όλοι όσοι είμαι κοντά τους και τους βοηθάω και τους ακούω και λοιπά…δεν είναι τόσο κοντά μου όσο θα ήθελα…αγρίεψα…σκοτάδιασα…και έχασα το χαμόγελό μου… Κάποια στιγμή που ξύπνησα..κατάλαβα οτι η υπεύθυνη αυτής της «τραγωδίας» ήμουν αποκλειστικά εγώ που μου είχα δώσει το ρολάκι …

Ναι λοιπόν το ξαναλέω…η ευτυχία θέλει υπευθυνότητα..Δίκιο..πολύ δίκιο έχει η Βασιλική…ναι..

Advertisements