Η ζωή ειναι μεγάλη μην την κάνεις καρναβάλι!

Το βραδινό σου το θυμό …φύλαξέ τον το πουρνό..λέει  ο θυμόσοφος λαός… και κάπως έτσι θα σου θυμίσω τις γκάφες σου..(και τις δικές μου ντε..τι νομίζεις..)

Εχεις σκεφτεί τις φορές που βγήκες εκτός ελέγχου? Που πήρε ο διάολος τα πράγματα στο σπίτι σου…που εκνευρίστηκες και παράτησες τη φίλη σου ή το φίλο σου στα μισά μιας βόλτας επειδή λογοφέρατε? Που τσακώθηκες με το συνάδελφό σου..επειδή δεν καταλάβαινε ο ένας τον άλλον και ο καθένας άκουγε μόνο τη δική του άποψη? Εχεις  πει τη μεγαλύτερη βλακεία αποστομωτική δήθεν αλλά πολύ προσβλητική τελικά σε κάποιον..απλά και μόνο γιατί σε πίεσε τόσο πολύ με κάτι και αποφάσισες να πετάξεις το πρώτο που θα βρεις σκορποχώρι στο μυαλό σου και να το εκσφενδονίσεις?  Εχεις πιεστεί γιατί έχεις κάτι άλλο στο μυαλό που επείγει να λύσεις…και πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει και μια παράλληλη λειτουργία ενώ ο καημενούλης ο ίδιος αρνείται πεισματικά? Εχεις αγχωθεί  ή τσιτωθεί τόσο από μία διαδικασία με αποτέλεσμα οποιοδήποτε πείραγμα ή τσίμπημα από το φίλο σου να είναι τόσο εκνευριστικό και να του απαντάς απότομα και ειρωνικά?

Είμαι σίγουρη οτι λίγο πολύ τα έχεις περάσει κι εσύ όλα αυτά.. Ίσως εσύ να έχεις βάλει ένα τέλος..σε όλο αυτό…ίσως να ανήκεις στη χρυση κατηγορία των ανθρώπων που κατάφεραν να κρατήσουν ήρεμη στάση λογική απέναντι στη ζωή και στην καθημερινότητά της.. Ισως πάλι να είσαι από εκείνους που έχουνε κάνει πολύ χειρότερα από όσα αναφέρω…

Αν έχεις παράθυρο..αν έχεις μια πόρτα..κάτι..άνοιξέ το ..βγες..μύρισε..σταμάτα το χρόνο..Δες τη  βροχή ή τον ήλιο…νιώσε το κρύο ή τη ζέστη. Αν πριν ανοίξεις το στόμα σου..αφήσεις την ελάχιστη αναπνοή σου να κάνει ένα κλωθογύρισμα που θα λεγε και ο φίλος Καζαντζάκης.. τότε ίσως να καταλάβαινες οτι πνίγεσαι πραγματικά σε μια κουταλιά νερό…οτι ο άλλος απλά δε σε έχει καταλάβει..και ίσως να είναι αρκετά κουρασμένος για να το κάνει αυτήν την ώρα..μπορεί να καταλάβεις οτι αγχώνεσαι για λάθος λόγους..και οτι το βασικό σου πρόβλημα είναι κάποιο άλλο..που αν το λύσεις όλα τα άλλα θα έρθουν στην αρμονική τους θέση… Θα δεις οτι δε σου φταίει ο φίλος που σε πειράζει και οτι ίσως να θέλει να σε ξαλαφρώσει λίγο με το αστείο του..και όντως αν το εκμεταλλευόσουν και γέλαγες..και σχολίαζες…ίσως να προχώραγες τη δουλειά σου με μεγαλύτερη ηρεμία..και συγκέντρωση…και πείσμα..

Το νηματάκι…λεπτό..το ξέρω. Η ζωή γεμάτη από επιλογές. Η ζωή μας εξαρτάται από εμάς. Το ίδιο και ο θυμός μας. Και ας κρύβει πάθος. Και ας είναι πάθος.  Εννοείται οτι πρέπει να θυμώσεις στη ζωή σου. Και με σένα καμιά φορά πρέπει αρκεί να μη σε στήνεις στον τοίχο. Δεν έχει νόημα. Να θυμώνεις και με εκείνους που αδικούν..που χαλάνε τη ζωή σου…να θυμώνεις με εκείνους που πατάνε τους αδύναμους..με το ανοργάνωτο κράτος που αφήνει..έστω μία ψυχή μία..αρκεί..να πεινάει στο 2012..πόσο μάλλον αν είναι παιδική…Να εξοργίζεσαι!! Ναι..να χρησιμοποιείς το θυμό σου δημιουργικά..ώστε να βοηθήσεις όσους το χρειάζονται..ή να είσαι τουλάχιστον απο τη μεριά εκείνων που κατέχουν το παιχνίδι και κάνουν ο,τι μπορούν για να μη..»μοιάζουν» με τις μεγάλες κοιλιές.. Να τον χρησιμοποιείς..δημιουργικά οπως σου είπα..και σε ένα τραγούδι..ένα ποίημα μια ζωγραφιά..

Ομως..μην τον αφήνεις να σε ελέγχει. Ανθρωποι έχουνε σκοτώσει ανθρώπους…απίστευτο..Εχουνε διαλύσει σπιτια..αυτοκίνητα..έχουν τρακάρει..ή έχουν προκαλέσει αυτοκινητιστικό…Εχουνε δείρει..έχουνε χτυπήσει οι ίδιοι ..έχουνε τρομάξει δικούς τους ανθρώπους..έχουνε πάθει εγκεφαλικά…εμφράγματα… Εχουνε παρατήσει τους πιο αγαπημένους ανθρώπους… και στην πιο Light έκδοση..έχουνε στερήσει από τον εαυτό τους..μια όμορφη μέρα…μια όμορφη ώρα..ένα όμορφο λεπτό…ένα ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ δευτερόλεπτο…(ναι και πολλές καραμέλες..)

Αν σε πάρει η κάτω βόλτα..βρες μια καλή συνταγή…ηρεμίας. Μπορεί να είναι ένα τετράδιο…μπορεί να είναι η επικοινωνία με ενα δικό σου άνθρωπο…μπορεί να πρέπει να ανοίξεις την πόρτα και να φύγεις λίγο έξω…μπορεί να πρέπει να κοιτάξεις για λίγα λεπτά στον ουρανό..να πας σε κάποια δική σου κρυψώνα…που σε ηρεμεί.. Προς Θεού…μην αφήσεις αυτή την τρέλλα να σε ελέγχει… Βάλε τέλος γρήγορα και προχώρα…άλλαξε τη θολούρα και το κακό συναίσθημα με κάτι υγιές..πάτα τους διαόλους σου κάτω..και έχε και λίγο χιούμορ ντε!

Η ζωή είναι μεγάλη μην την κάνεις καρναβάλι….
και μικρή για να ναι θλιβερή ε?
Δε μπορεί κάτι θα σου θυμίζει ε??

http://www.youtube.com/watch?v=lc7KkkQVRp0

Advertisements