Deal with it…

Τι κι αν αράξουμε σήμερα σε ένα γρασιδάκι κι ας βρέχει? Τι κι αν λερωθούνε τα ρούχα μας και χαλάσει το μαλλί μας? Τι κι αν σπάσει η ομπρέλα που κρατήσαμε για να μας προστατεύει…Τι κι αν κρυώσουμε και μείνουμε σπίτι τρώγοντας μια αυτοσχέδια σούπα?

Τι κι αν σήμερα η βροχή δε φαίνεται τόσο ρομαντική όπως πριν? Τι κι αν όντως μας έκανε χάλια και έχουμε δίκιο που στραβώνουμε τα μούτρα μας? Τι κι αν δεν έχουμε ανάγκη από κανένα να μας πει οτι η βροχή είναι ωραία..όπως πιτσιλάει..όταν έχουμε γίνει παπιά και κινδυνεύουμε από πνευμονία και το σπίτι μας είναι ακόμα μακριά? Τι κι αν δε θέλουμε να μείνουμε μέσα..και δε μας αρέσει καμία σούπα?

Τι κι αν δεν είμαστε καλά καμιά φορά? Τι και αν  δηλώσουμε στους φίλους μας οτι πνιγόμαστε ..τι κι αν πούμε ο,τι μας βασανίζει? Τι θα χάσουμε αν μοιραστούμε..τι θα κερδίσουμε αν το κλείσουμε μέσα μας… Τι κι αν λοιπόν σήμερα δε φορέσαμε το χαμόγελό μας και βγήκαμε με γκρίνιες και μουρμούρα στον κόσμο έξω..? Τι κι αν έχουμε ανάγκη να τα βγάλουμε όλα ακανόνιστα χωρίς σειρά από μέσα μας…και έχουμε ανάγκη να ακουσουμε τον άλλον δίπλα μας..να μας δειξει την αγάπη το ενδιαφέρον του?

Τι κι αν αφήσουμε τις γκρίνιες έξω σήμερα..και το πρόβλημά μας δεν το πούμε και το κάνουμε πέρα γιατί δεν το έχουμε ανάγκη να το  μοιραστούμε? Γιατί να πρέπει να μας πειράξει και γιατί να στραβώσουν οι φίλοι που δεν μοιραζόμαστε? Τι κι αν θέλουμε να παγώσει ο χρόνος σε αυτήν τη βόλτα? Τι κι αν θέλουμε να αλλάξουμε λιγάκι το νου και να ξαναγυρίσουμε σε λίγο στο πρόβλημα με άλλα μυαλά… Τι κι αν δε θέλουμε να βγάλουμε τίποτα απο τη ψυχή μας..τι κι αν θέλουμε τον άλλο σιωπηλό…αδιάφορο..χαρούμενο για να του κλέψουμε λίγη δύναμη στα κρυφά…

Τι κι αν σήμερα δεν πήγε καλά η δουλειά μας? Τι κι αν μας στραβοκοίταξε το αφεντικό μας..τι κι αν λογοφέραμε με το συνάδελφό μας ?  Η επόμενη μέρα θα ναι σίγουρα διαφορετική γιατί τίποτα δε μοιάζει.. Τι κι αν λοιπόν σήμερα δε δουλέψαμε όσο έπρεπε…Μπορεί να μη θέλαμε τόσο…

Τι κι αν σκίσαμε στη δουλειά μας..και πήραμε τα χίλια μπράβο..Τι κι αν σήμερα δεν τσακωθήκαμε με τον ηλίθιο κατα τα άλλα συνάδελφο..τι κι αν έφυγε η μέρα χωρίς πίεση…Τι σημασία έχει τόσο η δουλειά στην ψυχή μας..και γιατί τα μπερδεύουμε..Τι κι αν πάει καλά..μπορει αύριο να μην πάει…σημασία έχει να κρατάμε ισορροπίες..να μην ανεβοκατεβαίνει το διάγραμμα διάθεσης σαν τρελό καρδιογράφημα πριν το έμφραγμα..

Τι κι αν ποτέ δε μας καταλάβει κάποιος? Μπορει να μη θέλει να καταλάβει…μπορεί και να μη μπορει..Απλά… Τι κι αν δεν πετύχει ένα όνειρό μας? Μπορεί να μην πρέπει να πετύχει για να πετύχει το επόμενο…Τι κι αν είμαστε μόνοι? Μπορεί να είμαστε μόνοι για να γνωρίσουμε λίγο αργότερα μία μοναδική ένωση…Τι κι αν ερωτευόμαστε χωρίς σκοπό..απλά γιατί γεννιεται ένα συναίσθημα…Τι κι αν σβήσει λίγο αργότερα..τι θα γίνει? Μόνο πλούσιους μας κάνουν τα δυνατά συναισθήματα..Τι κι αν ερθει ο πόνος απρόσκλητος…αν μπορούμε να τον πετάξουμε πέρα…με τη βοήθεια του χρόνου…Θα πατήσουμε κάτω το άχαρο παρελθόν…να το γεμίσουμε με παρόν και με μέλλον… να μη μας στοιχειώνει…

Τι κι αν δεν αρέσουμε σε κάποιους..τι κι αν μας μισούν κανά δύο…τι κι αν μας κακοσχολιάζουν? Τι κι αν δε πετύχει μια προσπάθεια? Τι κι αν για να προχωρήσουμε μπροστά κάνουμε πρώτα βήματα πίσω? Τι κι αν μου λες να σε ακούσω και εγώ δε σε ακούω..Τι κι αν σε ακούω αλλά δε συμφωνώ…Τι κι αν διαφέρουμε…Τι κι αν δε γίνουμε ποτέ ίδιοι…Τι κι αν μοιάζουμε…Και πάλι δε θα είμαστε ίδιοι..Τι κι αν δε γίνουμε ποτέ αυτό που σκεφτόμασταν χρόνια..αφού στα επόμενα χρόνια το πιο πιθανό είναι να θέλουμε να γίνουμε κάτι άλλο…

Τι κι αν δεν αντέχουμε άλλο τη χώρα μας..και πάρουμε το πρώτο αεροπλάνο να φύγουμε…τι κι αν μείνουμε εδώ να το παλέψουμε όπως μπορούμε?   Τι κι αν μας πιάσει η απελπισία και πούμε οτι δε μπορούμε άλλο…αν μετά από λίγο βρουμε νέες δυνάμεις και δεν το βάλουμε κάτω… Τι κι αν πέσουμε κάτω για να σηκωθούμε ξανά? Τι κι αν αντέξουμε..για να φτάσουμε να μη θέλουμε άλλο καμιά ανοχή? Τι κι αν φέυγει ο χρόνος..έρχεται άλλος… Τι κι αν δεν έγινε κανένα πλάνο μας..τι κι αν έμειναν όλα πίσω…μάλλον πως κάτι δεν ήταν έτοιμο..μάλλον πως κάτι έπρεπε να αλλάξει στο σχέδιο για να το δυναμώσει… Τι κι αν νιώθουμε σημαντικοί μέσα από τους αλλους τι κι αν είναι οι άλλοι σημαντικοί για εμάς…αφού και τα 2 προσφέρουν ικανοποίηση?  Τι κι αν θυμώνουμε καμιά φορά…τι κι αν πληγωνόμαστε..αφού και εμείς μπορεί να προκαλέσουμε θυμό σε άλλους…κι εμείς πληγώνουμε ηθελημένα ή άθελά μας φορές..

Τι κι αν η ζωή γυρίζει…τι κι αν νιώθεις οτι μένει στάσιμη. Τι κι αν έρχονται τα πάνω κάτω.. Οσο είμαστε ζωντανοί μαθαίνουμε..πληγωνομαστε..πονάμε..αγαπάμε..νιώθουμε..μηδενίζουμε..ξαναρχίζουμε..τιμωρούμε..
αθωώνουμε…προχωράμε..δυναμώνουμε..

Τι νόημα έχει μου λες..να σε πειράζει που δεν είσαι καλά…ζήσε τον πόνο..την οργή..τη θλίψη…αλλιώς το συσσωρεύεις σε γκρίνια…Ζήσε ομως και τη χαρά…τη δημιουργία..την ικανοποίηση την επιτυχία…βρες ισορροπίες σου το πα… Να χαίρεσαι για όσα είσαι. Να χαίρεσαι για όσα κάνεις. Να χαίρεσαι για όσα περνάς. Καλά και κακά.

Τι κι αν μου λες να μεγαλώσω να φερθώ ώριμα…Εγώ θέλω να μείνω παιδί….
Τι κι αν μου λες να γίνω παιδί…να φερθώ παιδικά….Εγώ θέλω να νιώσω λίγο πιο μεγάλη..πιο ώριμη…

Τι κι αν κυλάει το νόμισμα..πότε από εδώ πότε από εκεί…Οι όψεις του είναι 2.
Σώπα θα τις δεις και τις 2 μέχρι να κλείσεις τα μάτια…

Εξοικειώσου με αυτό και ζήσε…!!

Advertisements