Εγέρθητω ήμαρτον…!

Κάθεσαι? Πού στον καναπέ? Με ανοιχτή την τηλεόραση?  Please κάνε μου τη χάρη και κλείσε την…! Έστω για λίγο που μιλάμε..μετά κάνε ο,τι θες.

κάποτε στα χέρια μου ή μάλλον στα μάτια μου είχε φτάσει ένα βίντεο (πάτα αν θες δε θα σου πάρει πολύ ώρα)…. Ενας άγγλος σε αναπηρικό καροτσάκι διαμαρτύρεται για την κατάσταση στη χώρα του και τον δέρνουν αστυνομικοί… Ενας ωραιότατος δημοσιογράφος με τις οδηγίες που του δίνουν…του παίρνει..ή μάλλον καλύτερα κατευθύνει τη συζήτηση. Ισως λέω ίσως..επειδή δεν ακουμπά στη χώρα μας…και δε θα σε πιάσει κανά πατριωτικό και δε θα σκεφτείς οτιδήποτε δικό σου αρχαίο και αιώνιο…να δεις την αλήθεια αυτής της κατάστασης! Για όσους δούνε τη συνέντευξη αυτή ανάλογα και με την ηλικία τους και το πόσο «πιστεύουν» στις ειδήσεις θα βγάλουν το λιγότερο τραμπούκο και επικίνδυνο…έναν ανήμπορο νέο που απλά διεκδικούσε ένα καλύτερο μέλλον…!!!

Τι-βι..αυτός ο διάολος λοιπόν…κι εσύ..? Τι κάνεις? Δε θα κλείσεις ποτέ τα τόσα τηλε κατευθυνόμενα κανάλια? θα πιστεύεις πάντα οτιδήποτε σου δίνουν να φας? Δηλαδή τι άλλο να σου πω πια…τόσα χρόνια σε έχουνε σε κατάσταση κρίσης…τόσο καιρό σε ποτίζουν με eurovision ….με μικρά κενά προβλήματα…και δε σου λένε ποτέ τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα σου. Τόσα χρόνια…σε έχουνε πείσει για τα πάντα. Σε πάνε από μπλε σε πράσινο…από πράσινο σε μπλε…παρουσιάζοντάς σου κάθε φορά έναν καινούριο σωτήρα..

Εδώ και ένα χρόνο σε έχουνε τρομοκρατήσει άγρια.. Δραχμή αυτός ο χάρος που στέκει από πάνω από την Ελλαδίτσα έτοιμος να μας κατασπαράξει… Και φόβος..και να σου το κρύψιμο…Κρύβεις αυτό που θες να πεις..κρύβεις τη σωστή κίνηση…εδώ κρύβεις και την ψήφο σου..μη μάθει κανείς αν είσαι από τους λίγο σκεπτόμενους..οτι ψήφισες κάτι άλλο..!!! Και φόβος για τα πάντα… Και ξαφνικά ένα κόμμα που δεν το περιμένουν έρχεται δεύτερο.. Και όχι δε θα σου πω τις απόψεις μου όχι γιατί κρύβομαι αλλά γιατί δε το βρίσκω φρόνιμο σε ένα τέτοιο μπλογκ.. Αλλά ρε παιδί μου…τόσο ανεγκέφαλο κόμμα είναι..τόσο καταστροφικό…τόσο αλαζονικό…τόσο από όλα? ολοι οι άλλοι οι άγιοι ξέρουν τους σωστούς δρόμους…? Δε σου φαίνονται περίεργοι τόσοι τσακωμοί..τόσος πόλεμος..τόσα λόγια?

η τηλεόραση η άγια…για μένα έκλεισε πριν καιρό στο έχω πει. Οι εφημερίδες εκτός από κάποιες χρήσιμες σελίδες (αγγελίες κλπ) χρήσιμες μόνο για φωτιά ή και για καμιά μετακόμιση..κλπ… Εκλεισε σου λέω. Μια μέρα που είχα γυρίσει από πορεία και ποτισμένη άδικα με δακρυγόνα και την άνοιξα έστω για λίγο ..παραλίγο να πετάξω τα λεφτά μου άνετα από το μπαλκόνι..Τι ψευτιά..εκεί ήμουν…μπροστά..τα έβλεπα όλα..και εκείνους που «φτιάξανε» την αφορμή..και από όλα…Εκλεισε λέμεεεε… Ετσι βρήκα και μια ωραία θέση για το φίλο μου τον κλόουν..και ισορρόπησα…

Δηλαδή ρε φιλαράκι πρέπει να ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ για να καταλάβεις το παιχνίδι που παίζουν? Πρέπει σαν άπιστος θωμάς να πας πίσω από τις κάμερες να δεις ποιος λέει τι ? Από ποιον έρχεται η εντολή? Ποιος κατευθύνει και γιατί? Ποια συμφέροντα?

Με αγχώνεις ρε φίλε με τη νοημοσύνη σου…ενίοτε νομίζω οτι δεν έχεις μεγαλύτερο iq από το IQ ενός αυγού…και μάλιστα…ενός…χρυσού αυγού!  «Εγέρθητω» ρεεεεεεεεεεεεεεε

 

Advertisements