Ζωή αυτή η αγαπησιάρα!

Μήνυμα στο κινητό. Σε σκέφτηκα και είπα να σου πω ένα γεια. Η μέρα αρχίζει και γεμάτη από ένα απλό μήνυμα τριγυρίζω στην ηλίθια δουλειά μου. Λίγο πιο μετά ένας φίλος θα περιγράψει πλήρως το απίστευτο πρωινό που θα έχει φάει και θα τον πειράξω για τη φοβερή του δίαιτα που αποτυγχάνει. Δουλειά τα κεφάλια μέσα. Κάποια στιγμή το αυτόματο ποτιστήρι..βρέχει έναν από τους εργάτες. Τι γέλιο..το ξέρουν οτι μπατάρει αλλά πάντα βρέχονται και εγώ στο διπλανό παράθυρο βάζω τα γέλια. Με βλέπει γελάμε.

Σε λίγο mail ξέρεις από αυτά τα απρόσωπα των 0 και των 1 από φίλη. Και όμως χαμογελάω. Με ρωτάει πώς πήγε χτες και αν κοιμήθηκα λίγο καλύτερα. Θυμάται να ρωτήσει για κάτι αυριανό. Γελάω. Και στο τέλος με πειράζει κλασσικά όπως ξέρει. Η δουλειά συνεχίζει αντέχω. Ξαφνικά το κινητό χτυπάει, μια φρέσκια ολοφρεσκια παρέα ετοιμάζει ένα τέλειο σκηνικό…και μπαίνω στο κόλπο. Αυτομάτως η δουλειά μηδενίζεται..πλέον το Σάββατο θα έχει γέλιο..αντέχω..και Τετάρτες και Πέμπτες και Παρασκευές. Θέλω κι άλλο…Αυριο συνάντηση στο στέκι με την παρέα με κρασάκι ..να δούμε φωτογραφίες. Βρε λες? Μπα..αλλά δεν πειράζει και γελάω. Μεθαύριο έχει σουλούπωμα τέλος. Η επένδυση ξεκινάει από εμάς. Και ας υπογράφω τη μείωση δε βαριέσαι. Παρασκευάκι σπίτι θα έρθει η νέα φίλη. Μπύρα και δουλειά. Τι στο διάολο..η δουλειά θέλει καλοπέραση…το ίδιο και η φτώχεια χα χα… Θα ξενυχτήσουμε φιλοσοφώντας. Οπως μ αρέσει. Σάββατο πρωί έχει δώρο …και μεσημέρι χαρές και αναμνήσεις μιας τέλειας έκθεσης.

Ζωή. Αυτός ο διάολος. Μ αρέσει. Ρούφα τη στιγμή..ζήσε με τους φίλους. Με εκείνους που θέλουν να είναι κοντά και να μοιράζονται τη μιζέρια τους για να την εξαφανίζουν. Μαζί εξαφανίζονται όλα. Με μηνύματα..με τηλέφωνα..με ατάκες..με συναντήσεις..με δεκάλεπτες και παραπάνω μουρμούρες…με κρασί ή μπύρα. Με όλα. Με το μοίρασμα το απλό…σε όλες του τις εκδόσεις.  Ζήσε. Απόλαυσε με εκείνους που το θέλουν. Πέτα τα παρακλάδια. Είσαι ή δεν είσαι. Πριν μέρες έβαλα τα χέρια στο στόμα..δεν το πίστευα το εκπληξάκι μου..και οργανώθηκε στο τσαφ και στο πι και φι. Και να σου τα 33 χρονάκια δήλωσαν οτι όταν ζεις για σένα οι άλλοι..οι όποιοι άλλοι ακολουθούν..όσοι γουστάρουν για τους άλλους δε μπορώ να κάνω κάτι. Κρασί και άσπρος πάτος και ευχές..και ανοργάνωτο κέρασμα στη διπλανή μπυραρία..και γέλια για μια άθλια eurovision.. Και να σου το μαλάκωμα της επόμενης δύσκολης μέρας και το χέρι το ζεστό που ξέρει που κοιτά το βλέμμα σου στον ουρανό…

Και τσουπ  σήμερα εκεί που δεν το περιμένεις μια εξομολόγηση φρέσκια και μια χτεσινή επίσης κουβεντούλα αγαπησιάρικη Ζούμε μαζί. Μοιραζόμαστε αυτό το αχ…..και ολα στη θέση τους. Και να σου και ένα συγγνώμη τόσο γλυκό…που γίνεται δεκτό..και ένα είμαι εδώ που ακούστηκε και δεν υπονοήθηκε..μ αρέσει αυτό το θάρρος το αγαπάω. Θέλει @@.. φίλε..Και να σου και μια κουβέντα που με πήγε πίσω για να με πάει μπροστά. Υπάρχω και ζω. Χέστηκα για όλα τα άλλα. Για όσους λένε και ξελένε. Για όσους δηλώνουν εκείνα τα μεγάλα και τα φοβερά που ακολουθούν..που πιστεύουν…  Βρε λέμε δεν είμαι ούτε μεγάλη ούτε φοβερή και πιστεύω ότι μου ρθει όποτε μου ρθει..και ενίοτε γίνομαι και άπιστος Θωμάς… Πείσε με. Μπορείς?  Αν οχι δεν πειράζει..πάμε παρακάτω..

Το ρολόι γυρίζει. Η ζωή έχει από όλα. Δύσκολα και εύκολα. Πού περπατάς που ανήκεις. Τι στηρίζεις και τι όχι. Πού ακουμπάς και πού όχι. Είσαι εδώ όταν σου χτυπά το κουδούνι? Ξέρει ο άλλος οτι είσαι εδώ?  Είπες αλήθειες? Προτιμάς τη μασκούλα? Τι από όλα σου αρέσει. Ο,τι διαλέξεις στη ζωή αυτο έχεις. Τίποτα δεν κερδίζεται τζάμπα. Και αν σου ρθει στο τυχαίο…με την ίδια τύχη θα εξαφανιστεί. Αν θες να γίνει δικό σου κυνήγα το.  Αν θες να γίνεις άλλος πες «είμαι άλλος!!» και όλα ξεκίνησαν. Αν θες να ζήσεις κάτι άλλο ζήσε το. Αν θες να πεις τώρα απλά… ψέλλισέ το!!  Ο,τι θελήσεις  αποκτά δύναμη στο…. πρώτο σου βήμα. Αν κάνεις πίσω, το έχασες. Αν προχωρήσεις έστω και λίγο, είσαι νικητής. Διάλεξε…

Ζωή. Τη λένε δύσκολη και πολύπλοκη. Είναι απλή.
Τη λένε ζημιάρα και στενάχωρη. Είναι άκρως δημιουργική και ευχάριστη
Τη λένε εγωίστρια. Και είναι.
Ζωή…αυτή η αγαπησιάρα!
Τέλος.

 

Advertisements