Χορταστικά όνειρα…

..όταν σου έρχεται ένα ευχαριστώ με συγκίνηση από εκεί που δεν το περιμένεις…όταν σου δίνουν τόση σημασία σε μια προσπάθεια…όταν ακούς λόγια για σένα από ανθρώπους που δεν το περίμενες…κάτι μέσα σου…νιώθεις να γεννιέται ..να ποτίζεται..να δυναμώνει ίσως…κάτι ίσως κρυμμένο να φανερώνεται…και κάτι παλιοτσακισμένα φτεράκια πεταμένα λίγο παρακάτω…να βλέπεις οτι είναι δικά σου..και να τα φτιάχνεις..

Εχεις αναρωτηθεί τι μπορεί να κάνει μια μικρή σου κίνηση σε κάποιον; Εσύ που τριγυρνάς ανέμελος στη ζωή σου και χαζοχαίρεσαι και δε λες πολλά..και τα μετράς όλα; Θα πρέπει να καταλάβεις οτι η ομορφότερη στιγμή σε μία σχέση είναι εκείνη που δείχνεις στον άλλον οτι εκτιμάς..αγαπάς..συμπαθείς ή ό,τι αυτό που είναι..ή έστω αυτό που είναι απέναντί σου… Από τις πιο όμορφες κουβέντες ..είναι εκείνες που λόγια ειλικρινά μεταξύ φίλων λέγονται και σφραγίζουν την αγάπη..διώχνουν τα ερωτηματικά..τα αόριστα πράγματα και ορίζουν όμορφα μια γλυκειά σχέση..που ζει στο παρόν και δένεται για το μέλλον. Οτιδήποτε άλλο..απλά ξεφτίζει..

Η κάθε σχέση συντηρείται. Χαλάει ίσως και ξαναφτιάχνει αν αντέχει. Μιζεριάζει όπως όλοι μας..απουσιάζει καμιά φορά…αλλά αν έχει εκείνα τα λόγια…αν έχει αλήθεια..ξαναγεννιέται απο οποιεσδήποτε στάχτες. Αν όμως η αλήθεια δεν ειπώθηκε ποτέ…αν τα λόγια τα μέτραγες πάντα πριν τα ψελλίσεις..αν οι κινήσεις σου ήταν μετρημένες για να μην..για να μην για να μην..τότε η σχέση πάει προς το 0 εκεί που μπορεί να λες οτι πηγαίνει προς το άπειρο..

Στο νου μου..τελευταίως..κρατάω κάτι στιγμές που με κάνανε  να βουρκώσω…και να νιώσω αγάπη..και τις έβαλα στο στεντούκι των ανεκτίμητων στιγμών.. Εκείνων που έχω για τις δύσκολες ώρες. Εμαθα να τις αφήνω να γίνονται..και τότε ένιωθα να πολλαπλασιάζονται.. Θα χαμογελάω πάντα με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία με μια πορτοκαλί ανθοδέσμη και θα συγκινούμαι πάντα από μια σειρά από όμορφα λόγια..θα φυλάω γερά την έκπληξή μου από εκείνους που έδειξαν τόση αγάπη για  3 φωτογραφίες μοναδικές..θα ξεκαρδίζομαι από εκείνους που με ξέρουν τόσο καλά και ξέρουν πόσα παράθυρα και πόρτες τους αφήνω ανοιχτά για να με πειράζουν και να με τσιτώνουν ευχάριστα.. Θα συγκινούμαι από τη συμπαράσταση κάποιων και από τη στήριξη κάποιων άλλων σε οποιαδήποτε αλλαγή.. θα χαμογελάω τόσο γλυκά για τις φιλίες εκείνες που ομορφαίνουν στο χρόνο..και δείχνουν πόσο διακριτικά..όμορφα..αντέξανε..και πώς αυτή η όμορφη χημεία της φιλίας…γερνάει αρυτίδωτη..και ατσαλάκωτη..και θα προσμένω τις νέες γεύσεις..ανθρώπων που σηκώνουν το τηλέφωνο..θέλουν να πουν..θέλουν να μοιραστούν..να μην αποτελούν απλά… ατομικά τίποτα… στη μικρή ζωή…

Το τι είσαι..τι παίρνεις…από τους άλλους….το ευχαριστώ σου σε όλες τις μορφές..και όχι μονολεκτικό..ο θαυμασμός..η ευγνωμοσύνη…η ανάγκη να βοηθήσεις..να σταθείς..να φτιάξεις διάθεση..ο θυμός που έχεις όταν θες να συμβουλέψεις..η ανάγκη να τονίσεις ικανότητες..να θυμίσεις στον άλλον για τα όσα μπορεί…η ανάγκη να πεις μια απλή καλημέρα σε μια δύσκολη περίοδο που δε μπορείς να πεις τίποτε άλλο…η αγάπη αυτή η ίδια…που δίνεται απλόχερα..που δε δειλιάζει που διαλαλά πως η καρδιά χτυπά και τέλος…αυτό είναι…αρκούν για μια παραδεισένια φιλία.. Για μια φιλία που σε κοιμίζει ευχάριστα τα βράδια..που σε κάνει να πολεμάς..να κυνηγάς..που ξέρεις οτι σε κάθε γωνιά..σε κάθε σταθμό στη ζωή σου..θα έχεις ένα χέρι που είτε θα μαλώνει..είτε θα δίνει το χέρι..είτε θα χειροκροτά..είτε θα κρύβει κλαμμένα μάτια..γιατί μοιράζεται τον πόνο σου…ακόμα και αν δε μπορεί να στο πει κάποιες φορές..για να μη σε πληγώσει παραπάνω..

Στο καλοκαιράκι αυτό….τα λόγια και οι πράξεις βρήκαν το δρόμο τους.  Και αυτή η γλυκειά ομορφιά της είσπραξης…της ανταμοιβής..της αναγνώρισης…της στήριξης και της φροντίδας…είναι το πιο όμορφο μαξιλάρι για τα πιο χορταστικά όνειρα..

Advertisements