ένα εγώ και ένα εσύ…

λεμονάδα σπιτική και λίγα μπισκότα σε ένα μπωλ…ενας καναπές και  5 φίλοι..που τους έδεσε ένα μεράκι..και ξετύλιξαν λίγο τις ζωές τους..λίγες καλλιτεχνικες φώτο και πολλές συζητήσεις..και απο εκεί που ήταν 7 πήγε 11…ε και?  Κι αν δεν είναι φίλοι στενοί…κι αν δεν τα λένε ολα αλλά μόνο ο,τι ήθελαν να πουν εκείνη τη στιγμή ή έτσι να ξεσκάσουν και να γελάσουν δυνατά…ε και? Ενα βράδυ απλο…μεταξένιο ..γελαστό..και ηχηρό…Μια όμορφη στιγμή απο αυτές που κάποιοι πετάνε και κάποιοι άλλοι δε θέλουνε καν να δοκιμάσουν…Βρίσκουν πολλοί τους λόγους να αποφύγουν κάτι καινούριο..κάτι που δε θα τα έχει όλα αλλά θα έχει κάτι..

πώς γεννιέται πια αυτή η τελειομανία..δεν ξέρω. Θα μαι φίλος αν συμβαίνει αυτό…αυτό και αυτό..Αλλιώς δε θα επενδύσω.. Δέξου αυτό το λίγο απο τα πολλά που περιμένεις! Τόλμα να ζεις με την ατέλεια των ονείρων σου… Λάμψε στις δικές σου ατέλειες…ζήσε την τελειότητα των ατελειών σου..ζήσε τον πλούτο των λίγων …το επαρκές των ανερπακών στιγμών..

ποιος είπε οτι όλα πρέπει να στηθούν με έναν τρόπο για να πετύχουν? ποιος είπε οτι πρέπει να ναι βαθειά η φιλία για να νιώσεις καλά..να πεις κάτι παραπάνω να μην το αφήσεις και πάλι σε ένα συρτάρι μέχρι να… Ποιος είπε οτι η χαρά δεν παζαρεύεται κι αυτή σαν τη λύπη…και είτε την αγοράζεις φτηνά..είτε φεύγεις επειδή δεν ξέρεις να παζαρεύεις καλά.. Τι θα γίνει λοιπόν…θα περιμένεις όλα να είναι σε ένα σημείο..έναν τόπο…με έναν τρόπο;

Τι πολυτέλεια..πόσο άπληστος είσαι. Πόσο αχάριστος για αυτό που σου δίνεται…και δεν αρπάζεις. Εεε…υπάρχει ΑΓΑΠΗ στον κόσμο με ακούς; ΑΓΑΠΗ που σου δίνεται…έτσι απλά..απο εκεί που δεν το περιμένεις. Υπάρχουν ΣΤΙΓΜΕΣ ΩΡΑΙΕΣ…απο εκείνες που δεν περιμένεις αλλά μπορείς να βρεις…απο αυτές που δεν ταιριάζουν στο παζλ που φτιάχνεις ε και?

Ποιος κερδίζει?
Ποιος χάνει?
Ποιο ρολόι?
Ποιος χρόνος?
Ποιο τέλος?
Ποια αρχή?

Τα μάτια θα κλείσουν και ένα γέλιο θα τριγυρίσει σαν πυγολαμπίδα στο σκοτεινό δωμάτιο…και μια χαρά όχι σαν εκείνη..αλλά μια άλλη θα τριγυρίζει στο χώρο αφήνοντας φωτεινά μονοπάτια..  Ελα φίλε μου…έλα…δες με τα μάτια της καρδιάς…μπορείς να κερδίσεις…μπορείς να κατακτήσεις ένα άλλο βουνό από αυτό που έχεις βάλει στόχο…μπορεί να πάρεις κάτι..να βρεις κάτι άλλο…μπορεί κάποτε να μη θες καν να φτάσεις εκείνο το φοβερό βουνό…Δες…με τα μάτια της καρδιάς…τι παθαίνουν οι άνθρωποι..τι παθαίνει η καρδιά..όταν απλώνει το χέρι στο καινούριο…στο διαφορετικό…όταν λέει ναι…όταν παραδίνεται…όταν αφήνεται..Δες..ποιος θα σαι και εσύ..σαν ξημερώσει η μέρα..και σε δεις στον καινούριο σου καθρέφτη…Δες..πώς γεννιέται η ζωή..πώς ένα τέλος κάνει μια αρχή..πώς ένα μέλλον γίνεται παρόν…πώς ένα τότε..γίνεται τώρα…πώς ένα εσύ…γίνεται εγώ και εσύ…και εσύ και εσύ….

 

Advertisements