what about you?

Η Σοφία κλέινει νωρίς τον υπολογιστή. Με ένα σακίδιο τουρίστα φορτωμένο στην πλάτη που έφερε στη δουλειά, ξεκινά για ένα τριήμερο απόλαυσης στο βουνό. Μες στον καύσωνα έχει βάλει γάντια και ζακέτες. Στο βουνό έχει κρύο. το φορτώνεται και η εικόνα μοιάζει περίεργη..Ενας τουρίστας τριγυρνά στο διάδρομο της εταιρείας…απο εκείνους που βλέπεις να ανακαλύπτουν με όρεξη οποιαδήποτε γωνιά του κοσμου.  Ο Γιώργος σε λίγο θα κάνει downhill μαζί με μια παρέα…να χορτάσει κατηφόρα και αδρεναλίνη.. Ενας άλλος ετοιμάζεται για διήμερο στον Πόρο ..το σακβαγιάζ λάμπει στο ασανσέρ μαζί με τη χαρά του. Σε μια άλλη μεριά μια φίλη κάνει την απόδραση στη θάλασσα. Με παίρνει να μου πει οτι τα άφησε όλα πίσω και πίνει καφέ ακούγοντας το κύμα και πλατσουρίζοντας.  Σε λίγο θα κλέισω. Με περιμένει δουλειά στο σπίτι. Επεξεργασία φωτογραφιών γάμου και ετοιμασία βιβλίου με τις επιλογές. Μετά βραδινές λήψεις με τρίποδο, φαντάσματα και ποτό. Και ποιος ξέρει τι θα φέρει η επόμενη μέρα..

Είμαστε 30 και κάτι.  35 και κάτι 40 παρά κάτι. Μας λένε τεμπέληδες και οκνηρούς. Είμαστε ο,τι αφήσουμε εμάς να πιστέψει οτι είμαστε. Ξέχνα όλους τους άλλους. Δες μας. Μια μικρή ομάδα μετά το σχόλασμα ΖΕΙ. Ζει όμορφα.. Εχει ιδέες. Εχει δράση. Εχει δημιουργία. Εχει τον τρόπο να ξεφεύγει. Δε χαζοπίνει μόνο σε μπαρ. Κάνει υπερβάσεις. Κάνει αλλαγές. Οραματίζεται. Θέλει!

Μας λένε Ελληνάρες. Βολεμένους. Μας λένε σπάταλους. Απληστους.  Αν σου βάλω τα παραπάνω έξοδα κάτω άστο θα τρέξεις. Η πρώτη θα μείνει σε καταφύγιο, ο δεύτερος απλά παίρνει το ποδήλατό του..ο Πόρος πες λίγο πιο πολυτελής αλλά είναι επιλογή σου  να μη ξοδέψεις πολλά….η θάλασσα της φίλης τζάμπα..και το σπίτι  – φωτογραφείο μου πιο τζάμπα δε γίνεται.  Ολοι αυτοί θα γυρίσουμε μετά από 2 μέρες διαφορετικοί. Με άλλες ιδέες..με χόρτασμα. Και όχι με την αμνησία ενός μεθυσιού..ή μιας ανόητης εξοδου ντάμπα ντούμπα κλπ. Ανήκουμε στην κατηγορία που δε βλέπεις μάλλον. Υπάρχουμε. Δεν αναλωνόμαστε.

Είμαστε εκείνοι που θα βρούνε τη λύση. Που θα αναπνεύσουν όταν εσύ θα ζορίζεσαι και θα βήχεις. Είμαστε αυτοί που θα δημιουργήσουν όταν όλα θα έχουνε καταστραφεί. Αν θες να μας λες Ελληνάρες μαζί σου. Αν θες να μας λες οκνηρούς και πάλι. Αν το παίζεις φοβερός και τρόμερός..που γνωρίζεις τι θα γίνει και πώς πρέπει να παίξεις το παιχνίδι θα σε δω στο τέρμα. Θα σε περιμένω βασικά να έρθεις αν το καταφέρεις αγκομαχώντας.

Η ζωή είναι αυτή που επιλέγεις εσύ να κάνεις. Αν θες κλέινεσαι σε ένα σπίτι και λες δεν έχω τίποτα να κάνω. Αν δε θες βρίσκεις τρόπους να περπατήσεις καινούριους δρόμους. Μη μου κλαίγεσαι μόνο. Εχεις την ίδια δυνατότητα με όλους να περπατήσεις όποιον δρόμο θες. Αν θες να τον δεις οκ. Αν όχι δε θα βγεις ποτέ απο εκεί που είσαι. Δε θα πάψεις να βλέπεις εμπόδια. Και εσύ που λες οτι εγώ δε ζω…εσύ που με λες βολεμένη..ή τεμπέλα..σου λέω οτι ήδη άρχισα τις πτήσεις μου..χαμηλές μεν..αλλά δε φαντάζεσαι τι μπορώ να κάνω. Εσύ λοιπόν που μας δείχνεις με το δάχτυλο και γελάς..και τριγυρνάς απο εδώ κι απο εκεί..μάθε ότι όταν κλείνουμε τα μάτια τα βράδια βλέπουμε όμορφα όνειρα..what about you?

 

Advertisements