Κρυφό σχολειό out of season

Στο ράδιο η ικεα διαφημίζει τις εκπτώσεις της..και η παραγωγός ραδιοφώνου αναφέρει συνεχώς το χορηγο της…θα ακούσω ένα «τώρα που όλοι έχουμε ανάγκη τις βραδιές σπίτια μας» …και θα θυμωσω..

Δηλώνω σπιτόγατα αν και με τις γάτες δεν τα παω και τόσο καλά. Δε λέω ωραία τα ποτά τα εστιατόρια…ωραία τα σινεμά..τα μπαρ…αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με τα πόδια σου ανεβασμενα στον καναπε με τους φίλους γύρω…φαγητό που τους εφτιαξες και κρασί από την προσωπική κάβα που ανοιξες για εκείνους ή απλά μπυριτσες και κανένας μέζες…μια ταινία που μόλις κατέβηκε και μουσική επιλεγμένη..που ο ένας κραζει τον άλλον για τις μουσικές επιλογές του!!

Είναι αλλιώς λοιπόν να επιλεγεις να περνάς έτσι τις βραδιές σου…και είναι αλλιώς η παραγωγός του ραδιοφώνου να σε κατευθύνει στη μόνη λύση εποχής… Αυτό με θυμώνει. Που κατευθύνουν τόσο γλυκά…αγαπησιαρικα που σε κάνουν να νιώθεις παράταιρος που τα  βλέπεις λίγο διαφορετικά…

Αν λοιπόν ανοίξεις τα αυτάκια σου θα δεις σε τηλεόραση…εφημερίδες την ίδια τακτική…οι πολύωρες συζητήσεις για το κλείδωμα των 11.5 παραμερίζονται και όλα τα υπόλοιπα είναι μια πανέμορφα στημένη άκρως ψυχολογική στρατηγική για να σε ηρεμήσουν …ναι βρε μπορεί τώρα να είδες περισσότερο σπίτια φίλων από ότι παλιότερα…και να δηλώνεις ότι η κρίση σας έφερε κοντά…μα αυτό το χαπάκι της ένωσης ρε φιλαράκι μου θυμίζει …το κρυφό σχολειό!! Ναι όπως το άκουσες…

Έχε λοιπόν στην άκρη του μυαλού σου…ότι χωρίς το κρυφό σχολειό πράγματι δε θα διατηρούσαμε αυτό που είμαστε..δε θα κρατάγαμε ζώντανη την ελληνική γλώσσα την ιστορία μας όλα..!! Μα έχε στο νου επίσης πως δημιουργήθηκε ως συνέπεια στέρησης της πνευματικής ελευθερίας…και χωρίς την επανάσταση θα συνεχιζες εσυ εγώ…να διαβάζουμε ψιθυριστά και με κεριά…εσύ που βρήκες ξανά τη δήθεν απλότητα της ζωής σου…κουνησου…σήκω από το καναπέ..δεν είναι ώρα για τέτοια..

Advertisements