I’m turning tricks, i’m getting fixed…

[…]υπάρχει ένα σημείο στη ζωή σου και στη ζωή μου που λες ..ένα δυνατό ως εδώ. Είναι εκείνο το σημείο που είτε η αλήθεια έχει χτυπήσει την πόρτα..είτε έχεις πλέον απομακρυνθεί από ο,τι σου συμβαινει και το βλέπεις με καθαρό μάτι και ζυγίζεις..  υπάρχει εκείνο το σημείο που μπορείς και βλέπεις γιατί λειτούργησες έτσι,…γιατί κάποτε ήθελες κάτι ή όχι..και τι μπορεί να ειχες μπερδέψει στο όποιο όνειρο ή στόχο. Υπάρχει…. Thank God η στιγμή εκείνη που όλα έρχονται στη θέση τους..ή βγαίνουν από αυτήν..ένα πανέμορφο ανθρωπάκι…κατακόκκινο και σκανταλιάρικο..ξεκορμίζει και σου λέει..πήγαινέ εκεί που πραγματικά ζητάς. Και εσύ που τόσο καιρό..το εξαντλούσες από εδώ κι απο εκεί..νομίζοντας οτι έχεις βρει..τη μαγική τροφή που ταίζει εκείνο και εσένα…ανοίγεις τα μάτια σου..γουρλωμένα και λαμπερά σαν κι εκείνου..και λες..ώπα…ώπα..και εκεί που περπάταγες άστοχα..και σε φούλαρες με θα..με όταν θα..με αναμονές..με αποδοχές και συμβιβασμούς σε όνειρα..σε σχέσεις σε οτιδήποτε..λες βρε δε πα..να….είμαι ζωντανός και αληθινός. Είμαι ο,τι με έκανε ο χρόνος και η ζωή μου. Είμαι ο,τι επέλεξα. Και ο,τι επιλέγω. Αν επιλέξω λοιπόν κάτι που ταιριάζει στο πλάνο..και πετάξω ο,τι νόμιζα οτι ταίριαζε στην εικόνα θα γίνω ένας πιο ελεύθερος άνθρωπος. Και θα κάνω έναν κατακόκκινο μπόμπιρα να δακρύζει από ευτυχία..Ο δρόμος είναι περίεργος. Πρέπει να ξεστρατήσεις για να βρεις τη στράτα σου. Πρέπει να δεις κάτι άλλο..κάτι διαφορετικό για να πιαστείς από κάπου..για να πεις θέλω και εγώ να γίνω κάποιος άλλος.. Και ακόμα και αν το παράδειγμα προς μίμησή σου είναι για το σκουπιδοτενεκέ πραγματικά και δεν αξίζει μία και φτάνει κάποτε και εκείνος ο χρόνος που στο ξεμπροστιάζει……..μπορεί εκείνη τη στιγμή να δώσει τον πήδο που χρειάζεσαι..στο τραμπολίνο της ζωής σου.. Η αρχή είναι μία. Να μην αποκλείεις στον εαυτό σου να ζήσει κάτι που «δε σου ταιριάζει». Μπορεί κάπου εκεί μέσα..να βρεις μέσα από την άρνηση..τη θέση. Και μέσα από την αδράνεια..τη δράση. Τι κι αν η πατερίτσα σου…είναι για όσο κουτσαίνεις. Εκμεταλλεύσου το. Αυτό κάνουν όλοι. Στο υπογράφω.  Ο καθένας πατάει σε ένα βράχο και χαζεύει τη θάλασσα πριν βουτήξει σε αυτήν…ο κολυμβητής κοιτάζει προς την πισίνα από το βατήρα πριν βουτήξει..ο σκιέρ..κοιτάζει τη μεγάλη κατηφόρα πριν αρχίσει το σκίσιμο στα χιόνια..ο καθένας κάνει μια προσευχή..λέει κάποια λόγια πριν…εσωτερικα ή εξωτερικά..έχει ανάγκη την οποιαδήποτε στήριξη..πριν κάνει το μεγάλο του βήμα….κι εσύ μπορείς να κοιτάξεις μέσα από κάτι άλλο..πριν την κάνεις..πριν αρχίσεις το δικό σου..Μεγάλο Περίπατο..

υπάρχει σίγουρα εκείνη η στιγμή…που στο ως εδώ σου..θα έχεις βρει την άκρη σε ένα από τα κουβάρια σου..και θα αφήσεις πίσω οτιδήποτε δεν ταιριάζει στη νέα εικόνα. Θα πάρεις μαζί σου..στο σακίδιο του ταξιδιού σου όσα χωράνε. Και όσα θέλησαν να χωρέσουν. Βάλε τα ζάρια σου στην τσέπη. Πάρε τους ήχους και τις μυρωδιές. Πέτα από τη μνήμη όσα δεν έχουνε θέση. Να θυμάσαι μόνο ο,τι αξίζει στη ζωή σου. Ο,τι σου έδωσε χαρά χωρίς να στην κλέψει. Ο,τι σε έκανε να γελάς χωρίς να σου προκάλεσε κλάμα αργότερα. Ο,τι σου γέννησε αγάπη..χωρίς να γεννήσει μίσος…θυμό..πικρία. Η καρδιά ξέρει καλύτερα. Οταν ο χρόνος περνά..εκείνη ξέρει να ξεχωρίζει. Κι εσύ μαζί της. Βλέπεις τι έκανες και γιατί…τι έκαναν οι άλλοι και γιατί. Βλέπεις τι χωράει και τι δε χωράει στο σενάριό σου. Εσύ ο σκηνοθέτης..εσύ κάνεις το casting εσύ και τα γυρίσματα. Κανείς άλλος. Ο καθένας γράφει το ταινιάκι του. Με τη χλίδα της επιλογής το αν θα έχει άλλους μέσα και ποιους… Κι εσύ το ίδιο. Μπορείς να αλλάξεις τον τόπο…τους ηθοποιούς..και από δράμα να το γυρίσεις σε κωμωδία…μπορείς να βρεις άλλο σπόνσορα ή να το σπονσοράρεις εσύ…μπορείς να γίνει ο εμπορικός παραγωγός..ή ο κουλτουροπαραγωγός…
κι αν καμιά φορά..εκεί στο μέλλον σου…χτυπήσει την πόρτα κόμμάτι από το παρελθόν που έχεις πετάξει γιατί σε έκανε ανάπηρο….να είσαι αυστηρός..
και σαν τον Leonard που γέμισε χτες το σπίτι με ήχους και στίχους….πες κι εσύ στο παρελθόν σου…I’m turning tricks, i’m getting fixed, i’m back on Boogie Street.
I guess they won’t exchange the gifts that you were meant to keep.
And quiet is the thought of you, the file on you complete!

Ζήσε..
Advertisements