μωρε δεν παμε πουθενα!

Αδειάσανε τα μικρά ταβερνάκια…τους βλέπεις τους μαγαζάτορες στο χωριό να κάθονται απ έξω. Αν δεν έχουνε δεχτεί να βάλουνε εκείνους τους κράχτες ή αν δεν έχουν πια να τους πληρώσουν..αρπάζουν μια καρέκλα από το ταβερνάκι τους και κάθονται απ’ έξω..όσο βαστά ο καιρός καλός και δεν κρυώνουν..Πίνουν το τσιπουράκι τους ή μιλάνε με τον διπλανό. Στα βλέμματά τους όμως δε θα δεις απόγνωση ακόμα και αν ξέρουν οτι μπορεί να χρειαστεί να την κλείσουν.. Οταν κάθονται εκεί δίπλα ο ένας στον άλλον παίρνουν ανάσες. Μοιράζονται τα απλά τους..τι θα κάνουν σήμερα τι θα κάνουν αύριο ως εκεί. Πιο πέρα δεν έχει. Δεν μπλέκονται με μεγάλα σχέδια. Οχι γιατί δεν ξέρουν να τα κάνουν. Αλλά γιατί έχουνε μάθει το μυστικό ύστερα από τόσα χρόνια. Το μυστικό του λίγο λίγο..του ως εδώ και βλέπουμε..αυτό που δε σε κάνει να ασφυκτιείς εσύ φιλαράκι της πόλης…της όποιας πόλης..

Χωριό….το όποιο. Τα τουριστικά του πιάτα μένουν εκεί κρεμασμένα..τα σαπούνια από λάδι…το μέλι από έλατα…κομπολόγια..και ο,τι λογής καλούδια μπορείς να φανταστείς..μένουν εκεί κλεισμένα..και αναρωτιούνται..κανείς δε θα μας πάρει εμάς…και γυρνά το πιο σοφό από όλα και τους λέει..άμα φύγουμε από εδώ που μαστε μαζί θα μαστε σίγουρα καλά κάπου αλλού; και εκείνα κοιτάζονται και χαμογελούν που μπορούν και είναι ακόμα ενωμένα..

Μαζεύονται οι κοπελιές οι λίγες..και αναρωτιούνται αν θα βρούνε κανά ξένο γαμπρό να αλλάξουν τη ζωή τους..και γυρίζει η πιο ξύπνια και τους λέει..Βρε άμα θες να αλλάξεις τη ζωή σου την αλλάζεις μόνη σου !!

Κάθεται η μικρή με τη φίλη της σε ένα μόνο θρανίο και η δασκάλα είναι μόνο για τις 2. Πώς θα μάθουμε έτσι οι 2 μας..δεν είναι αυτό σχολείο θα μουρμουρίσει η πιο μεγάλη..και θα γυρίσει η μικρή και θα της πει.. Μα αν είμαστε μόνο 2 η δασκάλα θα μας προσέχει περισσότερο δε θα μας προσέχει; κι η δασκάλα την κοιτά και της κλείνει το μάτι..

Μιλάνε και τα 2 τα καρεκλάκια σαν τα ξυπνά ο ήλιος…εκεί μέσα.. Μωρέ σα να παραμείναμε μόνα μας…τι θα γίνει έτσι θα τον βγάλουμε το χειμώνα; Κι έρχεται ένα ζευγάρι μικρό και χαχανίζει..εδώ να κάτσουμε που έχει ήλιο…και δεν πειράζει θα πάρουμε μόνο μια σαλάτα και μισό λίτρο κρασί..μας φτάνει…και θα κοιτάξει η μία την άλλη και θα πουν…μωρέ ας μένουμε πάντα λέφτερεεεεεεεεες!