Κλικ

σταγόνες σε ένα ποτήρι..ποιος το περίμενε πώς μπορεί να χορέψουν…για φαντάσου στο ποτήρι του κρασιού τι μπορεί να ξεπετάξει από έναν μικροσκοπικό κόσμο… Να δεις που τελικά αυτός ο κόσμος έχει έναν άλλο κόσμο κρυφό πονηρεμένο και απονήρευτο…Να δεις που έτσι θα ναι και οι ψυχές σαν τύχει και αντιστρέψεις αυτό το φακό..σαν τύχει και τις δεις εκεί μέσα.. Φτερουγάν κάτι πουλιά που δεν έχεις ξαναδεί…κυλούν οι επιθυμίες..και αγριεύουν τα πάθη..  να δεις που εκεί μέσα υπάρχουν οι σταγόνες της υπομονής και της επιμονής….της λύπης..και της χαράς… Κάπου εκεί κατοικεί..εκείνο το πλασματάκι που σου λέει οτι μπορείς όλα να τα αντέξεις…και πως όλα μπορείς να τα νικήσεις..ακόμα και το χρόνο..κάπου εκεί υπάρχει ένας κόσμος άχρονος που τα κρατάει όλα.. και δε σβήνει πράμα που λέμε και στο νησί..κάπου εκεί υπάρχει και σου κουνάει το χέρι..και σου λέει έλα όλα τα μπορείς..κι αν δε μπορείς μπορώ εγώ για σένα..

Το ποτήρι κουνιέται..ο αέρας τριγυρίζει στις σταγόνες μοντέλα μου και κάνει δύσκολη και επικίνδυνη τη φωτογράφισή μου.. εεε τους φωνάζω μη φύγετε ακόμα..λίγο ακόμα να σας ανακαλύψω..λίγο ακόμα να σας δω…να λογαριάσω τι μαντάτα κουβαλάτε ..τι έχετε γραμμένα πάνω σας…να γίνω σταγονομάντης..και μεταφραστής.. Μπορεί μέσα στον μικρούλη κόσμο ..να ανακαλύψουμε τις αλήθειες..και να δώσουν ιστορίες οι μικρές τους φυσαλίδες..σαν αναπνέει το κρασί με τον αέρα..

Να ναι το κρασί..ή κάτι άλλο αυτό που τις κάνει απόψε να μιλάνε;   Είναι ο κόσμος αυτός ο μικρός ο μέγας του Ελύτη άραγε…να ναι τόσο μικρός να δεις που θα αρκεί για να γίνει μέγας; Κουκίδες είμαστε εμείς μπροστά σε αυτόν τον κόσμο να δεις..Με κάποιον άλλον φακό μας βλέπουν και εκείνες και γελάνε.. Για φαντάσου…σκέφτομαι..ένας άλλος κόσμος να μας βλέπει εμάς μικρούς.. Πάντα το σκεφτόμουν αυτό..εξωγήινοι από έναν άλλο πλανήτη έλεγα  μικρή μπορεί να μας βλέπουν όπως βλέπουμε εμείς τους μικροοργανισμούς μέσα από το μικροσκόπιο με ειδικούς φακούς… Θα μας δείχνουν και θα απορούν..γιατί τρέχουμε έτσι…γιατί δε στεκόμαστε έστω για λίγο…

ένας τόσο δα κόσμος…με τόση ομορφιά..το ταξίδι που κάνουν 2 σταγόνες…και ένας φακός που τις απαθανατίζει ή στέκεται εκεί με τρίποδο και φίλτρα μέχρι την ώρα που θα συναντηθούν για να κάνουν κάτι πιο μεγάλο..πιο δυνατό.. Κλικ.

Advertisements