δεν κοιτας…

εμείς στο Νησί είμαστε κλασσικοί…με τις ατάκες μας ..τα αστεία μας..τα γέλια μας..και τις δυνατές φωνές μας (ντεσιμπέλ κρητικής ευτυχίας) … κι αν τύχει και μας βγει το πονηρό ατακάκι…δε θα το πολιομαζέψουμε ..Θυμάμαι εκείνη τη γεματούλα τύπισσα νησιώτισσα εξίσου αλλά με το ν μικρό.. στην παρέα…που λεγε τα εξίσου γεμάτα..εώς χοντρά αστειάκια της και γέλαγε δυνατά και έλεγα κοιτα πώς διαφέρουν τα νησιά…! Εκανε τις πλάκες της μια μέρα κι έριχνε διακριτικά το φαρμακάκι στα σχόλιά της.. Θυμάμαι  λοιπόν..να πειράζει έναν άγγελο πως τάχα δήθεν πάχυνε..και γέλαγε και πέταγε τα δήθεν αστεία στον αέρα..και ο άγγελος από το Νησί..γύρισε διακριτικά διακριτικά και της απάντησε…   «Μωρέ δεν κοιτάς την ψοφέ σου¨ και δεν ξέρω πώς και γιατί το θυμήθηκα σήμερα..το ένα έφερε το άλλο στο περίεργο μυαλό και με πήρανε τα γέλια μόλις άκουσα ένα τραγούδι στο youtube..!

είμαστε ενίοτε χαρακτηριστικά αφοπλιστικοί…και τι καλύτερο από ένα προτασάκι τόσο δα που τα λέει όλα. Δεν κοιτάς την αφεντιά σου..! Λένε οι άνθρωποι..κρίνουν…σε κατακρίνουν για το πώς φέρεσαι..πώς λειτουργείς..πώς σκέφτεσαι..γιατί είσαι ή γιατί δεν είσαι..σε κατηγορούν…σε κάνουν αιτία σε ένα πρόβλημα..δραματοποιούν καταστάσεις ακόμα ..στήνουν στον τοίχο τη στάση σου..τα λόγια σου..τα όσα δεν έκανες..ή δεν είπες…Είναι πανεύκολο..να κρίνεις..πανεύκολο φιλαράκι..μα θέλει @@ σόρρυ κιόλας..αλλά θέλει..και δεν ντρέπομαι να στο πω..ούτε και να το γράψω..σιγά..γιατί θέλει όντως..να μπορείς να βλέπεις τη δική σου μεριά..αν λάθεψες..και πού!

βαρέθηκα να ακούω..κουράστηκα…στο δρόμο..γύρω μου..σε μένα ακόμα..εκείνες τις «διδακτικές» ατάκες μερικών..και τις κρίσεις..για το τι κάνεις λάθος..τι έκανε ο άλλος λάθος..πόσο πολύ έφταιξε…σχέσεις που χάλασαν..επικοινωνίες που γκρεμίστηκαν..λάθη που έγιναν σε δουλειά..σε σπίτια..σε ο,τι θες.. Σηκώνει ο καθένας το χέρι του ..το δαχτυλάκι του το αγενές..και δείχνει κατά μέτωπο!  Μωρέ δεν κοιτάνε όλοι την ψοφέ τους..δίκιο έχει το νησί…!  Αν είσαι σε μια ομάδα και αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα..είσαι κομμάτι του προβλήματος και εσύ γκέγκε;  Αν χάλασε μία σχέση..αν στέρεψε…αν τσακίστηκε..αν αλλοιώθηκε…πίστεψέ με φιλαράκι μου..έβαλες το χεράκι σου και το ποδαράκι σου…και αν είσαι γκαβός και δεν το βλέπεις μη δείχνεις με αυτό το αηδιαστικό δάχτυλο και μη χτυπίεσαι άδικα..(πάρε ένα φιέστα!) …αν είδες κάτι και δεν το ανέφερες..τότε καλύτερα κρύψου σε ο,τι προκύψει γιατί είσαι εξίσου ένοχος.. Αν τα χεις κάνει μαντάρα στη ζωή σου..μην κρίνεις τις ζωές των άλλων..αν …πόσα αν..

Αστείες υπεκφυγές..μπαλάκια του τένις..πινγκ πονγκ..πες τα ό,τι θες. Κρίνει τόσο εύκολα ο καθένας μας τον άλλον..για την εμφάνιση..για τη δουλειά του..για τις επιλογές του..για τη στάση του..τη συμπεριφορά του…Και είναι εκείνοι οι τύποι που εύκολα θα ρίξουν ευθύνες αλλού…Είναι πανεύκολο να κατηγορήσεις τον άλλον για μία κατάσταση..αντί να σκύψεις και να πεις..το πιο απλό…εγώ λες εγώ..να κάνω κάτι λάθος; Βρε μπας;  Η αξία της αναγνώρισης του προσωπικού λάθους..δε λογίζεται… Οταν κλείνει το φως..προσπάθησέ το…δεν πονάει τόσο πολύ όσο νομίζεις.. ίσα ίσα..μπορεί να αποβάλλει τη μιζέρια αυτής..της απέναντι ενοχοποίησης…

Think about it…  😉

 

Advertisements