δε φοβαμαι τιποτα

Ο μπομπιράς μου ευτυχισμένος σήμερα στολίζει το δέντρο του. Τριγυρνά γύρω γύρω με τις μαγικές κάλτσες που τον κάνουν να τρέχει γρήγορα..και χοροπηδά επειδή του το λένε να το κάνει. Με το ραβδωτό του πιτζαμάκι μου θυμίζει ένα μικρο ατίθασο καλικαντζαράκι..αλλά με τα λόγια του με κάνει να μένω με μάτια γουρλωμένα. Χωμένος στην αγκαλιά μου..μου λέει ότι όταν θα μεγαλώσει και θα βγάζει λεφτά θα πάει τη μαμά του στη Eurodisney που θέλει να πάει. Τι αντιστροφή ρόλων από τα παιδάκια της κρίσης λέω.. τι όμορφο συναίσθημα να θες να ικανοποιήσεις την επιθυμία κάποιου άλλου και να σε φαντάζεσαι να προσπαθείς για αυτήν..χωρίς ίχνος απογοήτευσης της κουραστικής σου πορείας για να το καταφέρεις..

Τον αρπάζω αγκαλιά και του μαθαίνω..τι θα πει να μαζεύουμε όλοι μαζί για κάτι… Μπορώ του λέω να μαζεύω λίγο εσύ λίγο εγώ..λίγο ο άλλος και να κάνουμε έναν κοινό κουμπαρά και όταν μαζεύουμε κάτι θα το κάνουμε ένα ταξίδι..ένα παιχνίδι κάτι οτιδήποτε για εμάς ή για τους άλλους. Ο μικρός λάμπει στη σκέψη..μου λέει πως πήρε από το νησί έναν πήλινο κουμπαρά… όταν θα τον γεμίσει θα τον σπάσει Μπαμ και μπουμ στο πάτωμα και θα τα μαζέψουμε όλα τα λεφτά..και θα ξέρει οτι έχει γεμίσει πριν τον σπάσει γιατί θα τον κουνά πέρα δώθε και δε θα κουνιέται τίποτα όπως θα ναι όλα τα λεφτά στριμωγμένα.. Θα δουλέψει λέει πιο πολλές ώρες από τον πατέρα του και θα καταφέρει να βγάλει πιο πολλά…γιατί όποιος δουλεύει λέει περισσότερο βγάζει περισσότερα λεφτά…

Προσπαθώ να κρατηθώ…δεν ξέρω τι να του πρωτοπώ.. Οτι αυτό θα έπρεπε να ισχύει αλλά άστο καλύτερα..ή οτι δε θα πρέπει να χρειάζεται κανείς να δουλεύει τόσο πολύ για να βγάζει εκείνα που χρειάζεται για να περνά καλά… Και τα 2 δε φτουράνε σε αυτή τη χώρα γεια σας..  Ομως μπορώ απλά να του μάθω αυτό που με πονά περισσότερο..και δε θέλω να το μάθει ποτέ του…και ας βρει τον τρόπο να το φτιάξει όπου βρεθεί… Αν του λέω δουλεύεις πιο πολλές ώρες από τον πατέρα σου…για να βγάλεις περισσότερα λεφτά…τότε σημαίνει οτι θα έρχεσαι πολύ αργά στο σπίτι…και αν έρχεσαι πολύ αργά στο σπίτι όλοι θα κοιμούνται..και τότε τι θα τα κάνεις όλα αυτά τα πολλά λεφτά που θα έχεις βγάλει μου λες;  Το μυαλό του κόλλησε στην ερώτηση…δεν απάντησε..αλλά δεν έχασε τη συγκέντρωσή του..αυτό είναι το μυαλό σφουγγάρι των παιδιών…η γνώση που θα κρατηθεί…και εύχομαι όταν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί..

Δε θέλω να μάθει να δουλεύει σα σκλάβος..δε θέλω να πιστεύει οτι μόνο έτσι θα μπορεί να ζήσει.. Δε θέλω να φανταστώ μια γυναίκα δίπλα του να περιμένει να έρθει το βράδυ και να απογοητεύεται..ένα μωρό να μη γεννιέται ποτέ.. Δε θέλω να λέει πόσα ταξίδια θέλει να κάνει αλλά να μην έχει ποτέ το χρόνο.. Δε θέλω να γίνει ο άνθρωπος του αργότερα..του μετά..του σε λίγο σε εκείνον ή στα παιδιά του.. Σε αυτή τη διαλυμένη χώρα..δε θα μάθει να γίνει σκλάβος για να ζει..ούτε κάτι άλλο..

ας μάθει στον κοινό κουμπαρά…στην ένωση…στο τώρα.. Ας μάθει οτι μπορεί να περνά καλά εκτός δουλειάς…εκτός σκλαβιάς…Ας μάθει στην ομορφιά των λέξεων και των στιγμών και ας μη δει ποτέ του τη eurodisney..ας στήσει κούκλες και παιχνίδια γύρω του και ας φέρουνε και οι φίλοι του και ας τραγουδήσουν και ας κάνουν μία eurodisney.gr αυτή που δεν καταφέραμε ποτέ να φτιάξουμε εμείς εδώ πέρα.. Ας μάθει να είναι άνθρωπος…και όχι μηχανή…Να μην του μάθει κανείς οτι πρέπει να ξεπεράσει τα προσωπικά του θέλω..τις επιθυμίες του..για να μπορεί να ζήσει..

αν δε μάθει..έχω ελπίδες..έχεις ελπίδες..έχουμε όλοι ελπίδες..οτι δε θα μάθει να προσαρμόζεται στις κατευθύνσεις άλλων και στις ηλίθιες πολιτικές τους.. αν μάθει να μη βολεύεται…να μη δέχεται..έχει ελπίδα αυτή η χώρα να αποτινάξει έναν αόρατο ζυγό.. Και ας διδαχτούμε…ένας πήλινος κουμπαράς…ένα εσύ ένα εγώ..και όταν γεμίσει τον σπάμε μαζί και πάμε βόλτα..γελάμε και αγοράζει ο ένας στον άλλον…  Ας μάθουμε να λέμε θα προσπαθήσω εγώ για σένα σε αυτο που δε μπορείς..ας βάλουμε την τρυφερότητα μέσα μας..την ανθρωπιά..ας παίξουμε με αυτό το ευχάριστο μαζί..εκείνο που σε κάνει να γελάς πίνοντας ένα ποτό..εκείνο που σε κάνει να λες είμαι τυχερός..έχω εσένα..κι εσένα και εσένα..και δε φοβάμαι τίποτα γιατί απλά σε αγαπαώ..και με αγαπάς..