η χαρα των Χριστουγέννων

 

αθωότηταανάμεσα σε γιορτές και παζαράκια και λοιπές εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου…με μια μικρή ανάσα στο δέντρο δίπλα για ζεστασιά από το κρύο και τη βροχή…χαζεύω το πρωινό μου φωτογραφικό πακετάκι από μία εκδήλωση αγάπης.. Χειροτεχνίες μικρών παιδιών..πουλιούνται στην ελάχιστη τιμή για να βοηθήσουν άλλα παιδάκια.. Δεν έχει πολλά ετούτο το παζαράκι…έχει 2 πάγκους…και μικρά θαυματάκια πάνω τους..  Έχει πολλά χαμόγελα που δε χωράνε σε πάγκους..και μεγάλες καρδιές σε μικρά σώματα..από εκείνες που συρρικνώνουμε όσο μεγαλώνουμε μερικοί… Χαζεύω το θαύμα της απλότητας να χαίρεσαι που ο άη βασίλης σου πήρε και φέτος το γράμμα…το οτι τα έργα σου πουλήθηκαν…οτι τα γλυκά σου πήγανε σε άλλες οικογένειες… Χαζεύω το απλό γέλιο..τη χαρά…το θαύμα που προκαλούν τα χειλάκια που λένε τα κάλαντα…τη συγκίνηση…την ανατριχίλα όταν σου εύχονται Χρόνια Πολλά γελαστά και χαρούμενα…όταν ζουν τη στιγμή..όταν νιώθουν τη ζεστασιά..

όταν ρώτησα την ανιψιά μου τι σου αρέσει πιο πολύ στα Χριστούγεννα νόμιζα οτι μου έδωσε μια φευγαλέα απάντηση όταν είπε.. «Τα Χριστούγεννα» μα όταν κοντοστάθηκα για λίγο στην απάντηση είπα οτι έχει απόλυτο δίκιο…και οτι ξέρει να τα ζει με το ονομά τους.. Δεν ξεχώρισε κάτι..γιατί δεν πάει με το σταγονόμετρο τις στιγμές..απλά χαίρεται..με όλα.. Η αγνή χαρά η αθωότητα….τα συναισθήματα που ξεχνάμε και ποδοπατάμε για να γίνουμε οι σκληροί..οι περήφανοι οι εγωιστές…οι μίζεροι..

οι πάγκοι οι μικρούληδες με τα λίγα πραγματάκια… αδειάσανε…το χαμόγελό μου ζεστό…και περήφανο… Ενα γράμμα ταξιδεύει στον Άη Βασίλη ζητά ένα μικρό δωράκι που για εκείνα είναι σημαντικό…και με γράμματα στρογγυλά και ομορφογραμμένα χωρίς καμία υπόδειξη απο κανέναν ..ζητάνε δώρα και φαγητό για κάποια άλλα παιδάκια που δεν έχουνε καν μπορέσει να στείλουν το γραμματάκι τους… Θα γλεντήσω με χαρά απόψε…και θα πιω το πιο γλυκό ποτό με μουσική και χαρά… Αν ετούτες εδώ οι ψυχούλες..γεμίζουν με αισθήματα αλληλεγγύης..και αγάπης…μπορώ να ελπίζω σε έναν πιο όμορφο κόσμο..ίσως λίγο αργότερα..αλλά είναι ωραίο να αναμένεις ένα θαύμα..

Αμήν..

Advertisements