Το τελος του κοσμου

the endΜε το κατάλληλο άσμα στο λάπτοπ και την προφητεία των σούπερ Μάγιας..και τους κομήτες να πηγαινοέρχονται στη γη..με μαύρο μολύβι στα μάτια έντονο και κορακί μαλλί…και στα μάυρα ντυμένη σαν emo ξεχασμένο (αλήθεια τι έγιναν κι αυτά τα καταθλιπτικά προεφηβάκια;) κοιτάζω το μαυρισμένο ουρανό και λέω σαν τον τρελό μου μαθηματικό που ανέβαινε πάνω στο τραπέζι  «Ερχονται νάτοι έρχονται οι Βησιγοτθοι» ..και γυάλιζε το μάτι του..γυαλίζω κι εγώ τώρα το δικό μου.. Οι Doors βοηθάνε να το κάνω πιο βαρύ το αισθηματάκι…και με βλέπω να κουνάω τη μπέρτα τη μαύρη στο ταρατσάκι μου και να τυλίγω το σαφώς μάυρο κασκολ μου στο πρόσωπο..

Νατο το τέλος…γράφει 21/12/12 σίγουρα και έχει ντυθεί σαν το Χάρο…τύφλα να χει το έλκηθρο του Αη βασίλη..Πω πω..ευτυχώς που δε συμπέσανε.. Αχ κι αυτοί οι Μάγιας πού να έχουνε εκείνη τη φαντασία..να το πάνε 31/12!! Τι τέλειο που θα ταν η μάχη του έκληθρου του Αγιου Βασίλη με το μάυρο κάτι σαν μπάτμομπιλ όχημα του Τέλους… Τους φαντάζομαι να συγκρούονται και να παλεύουν…παραμύθια και τα 2 βγαλμένα από τα στόματα μερικών..που κατάφεραν να τα κάνουν υπαρκτά…δυνατά…εορταστικά ή καταστροφικά..

Ποια καταστροφή…σε κατεστραμμένο κόσμο; Σε κόσμο αφελή και κοιμισμένο;  Κοίτα να δεις πόσο πιο πολύ ασχολούνται όλοι με το αν θα γίνει..κάποιοι και δε σου κάνω πλάκα..το έχουνε πάρει σοβαρά..λένε τα αντίο τους..και προφυλάσσονται..Κάνουν σταυρούς και κοιτάζουν τον ουρανό..

Ποιο τέλος; Πες σε εκείνες τις μαμάδες και τους μπαμπάδες που χάσανε τα αγγελούδια τους από τον τελειωμένο Ανταμ..οτι σήμερα είναι το τέλος και θα σε κοιτάζουν με μάτια θυμωμένα…Εκείνοι όρισαν το τέλος τους καιρό πριν.. Πες το στην οικογένεια του αγγέλου του ΕΚΑΒ Κρήτης οτι το τέλος είναι σήμερα και θα αδιαφορήσουν παντελώς..βουρκωμένοι και ακόμα μουδιασμένοι..

αν έπεφτε λοιπόν εκείνος ο κομήτης…αν χάλαγε ο κόσμος.. εγώ θα ζητούσα να αλλάξουν οι καρδιές..και ο τρόπος που επικοινωνούν οι άνθρωποι. Να πάψουν οι σαδομαζοχιστικές σχέσεις..που δεν έχουνε κανένα νόημα.. Θα ήθελα να δω να σταματάει η κακοποιημένη γυναίκα να κάθεται στον άντρα τύραννο…το παιδί που δεν παίρνει αγκαλιά απο τον αδιάφορο γονιό να πάψει να νιώθει οτι είναι άχρηστο και να την αναζητά κάθε μέρα…τον ερωτευμένο που δεν παίρνει στάλα έρωτα απο το θεοποιημένο του έρωτα..να γυρίσει αλλού το κεφάλι και την καρδιά του..και το φίλο που δείχνει ενδιαφέρον και αγάπη αλλά παίρνει αδιαφορία να σταματήσει να καταπιέζεται από μια ατυχή δήθεν φιλία.. Θα θελα και πιο πολλά από αυτά όμως..να σταματήσουν εκείνοι οι αχόρταγοι να τρώνε…και να χορτάσουν όλα τα πεινασμένα πλάσματα του κόσμου..δε θα σου πω να περάσει η κρίση..καλό μας κάνει..εν μέρει…όπως λέγαμε χτες και με το φιλαράκι μου..έχει και τα καλά της.. Θα σου πω όμως οτι θέλω να τελειώνει ο ύπνος όλων…να τελειώνουμε από το υπνωτισμένο μας στυλακι… Θέλω να τελειώσει η παύση δημιουργικότητας..

Αν τέλειωνε σήμερα ο κόσμος..εγώ θα θελα να ξέρω οτι η επόμενη αρχή θα ναι καθαρή..παρθένα..γνήσια.. οτι θα ξεκινούσαν κάποια άλλα πλάσματα ανθρώπινα ή μη…να δίνουν το χέρι..τη φωνή τους..το πνεύμα τους..το σώμα τους..για ένα κοινο καλό..για έναν όμορφο κόσμο λειτουργικο..ειρηνικό και αγαπησιάρη… Μα οι Μάγιας δεν προέβλεψαν ποτέ μια τέτοια ευτυχία…κι εγώ που στα λέω..βλέπω συνεχώς να αποδεικνύεται το ανάποδο… Ψεύτικοι άνθρωποι..προβληματικές σχέσεις…μπόλικο ¨εγώ¨και καμία τάση για βελτίωση..κανένα όραμα..καμία κίνηση θετική.. Πού και πού με ξεγελάνε κάποιες κινήσεις..αλλά έρχεται ο χρόνος και αποδεικνύει πως ήταν απλές σπίθες σε μια φωτιά που δεν καταφέρνει με τίποτα να ανάψει…

ποιο τέλος…

Advertisements