η Αθήνα γιορτάζει…

γιορτες και πανηγυριαΗ Αθήνα γιορτάζει…φωτεινά πλακάτ…μην είσαι ανήσυχος πια. Η Αθήνα είναι όμορφη κι ας μην έχει δέντρο..φοβάται μην της το κάψουν.. Η Αθήνα γιορτάζει και το συντριβάνι είναι γεμάτο με σακούλες..και όλη η πλατεία με άλλες τόσες… Βρε η Αθήνα είναι αλληλέγγυη αν είναι αλληλέγγυο το Mega..και η Wind…τι το συζητάς.. Η ψυχαναγκαστική βοήθεια των Χριστουγέννων χτύπησε κόκκινο στους δρόμους…και όλοι φέρανε παιχνίδια παλιά..ρούχα που δε φοράνε αφού τους το ζήτησαν οι ηθοποιοί..αφού τους υπνώτισε το κανάλι..  Και θα έπρεπε να είμαι χαρούμενη..με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο σκοπός επετεύχθη..κάποιοι θα πάρουνε ρουχαλάκια..κάποια παιδάκια θα παίξουνε με παιχνίδια…θα έπρεπε να χοροπηδάω..στους εορταστικούς ρυθμούς της Αθήνας..

Τόσο καιρό τόσοι εθελοντικοί οργανισμοί με μεράκι και αγάπη ζητάνε βοήθεια.. Και ναι υπάρχουν πολλοί νέοι εθελοντές…πολλοί που βοηθάνε φέτος..αυτό το αναγνωρίζω..  Ομως όλοι τούτοι που βρέθηκαν σήμερα..δεν είναι εκείνοι οι σταθεροί…οι καθημερινοί…δεν είναι γαμώτο εκείνοι οι αυθόρμητοι που έχουνε μάτια και βλέπουν..καρδιά και πονάει..με κλειστό το Mega.. Η καρδιά αυτών πόνεσε όπως πονάει με τον Σουλειμάν… Ενα κανάλι μπορεί να κάνει τα πάντα.. Μπορεί να σε μαστουρώνει..να σε υπνωτίζει..να σε κάνει να χέζεσαι ..να παύεις να επαναστατείς…αλλά πού και πού στο παίζει ψυχοπονιάρικο για να μην αφυπνιστείς και το κλείσεις το ρημαδοκουμπί..Ενα τέτοιο κανάλι κάνει τα πάντα..εκτός από το να σου πει την αλήθεια. Και μιας και η Αθήνα γιορτάζει έρχεται να σου πει πόσο πονά κι αυτό μαζί σου..για να συνεχίσεις να το βλέπεις να μη ζαπάρεις ή να μη ξεριζώσεις μια για πάντα το καλωδιάκι από την πρίζα..

Κι εσύ λοιπόν…σήμερα…που τους ηθοποιούς τους έβαλες στο σπίτι σου και τους κερνάς καφέ στον καναπέ σου και νιώθεις πως σε πονάνε και περνάνε τα ίδια και εκείνοι…σηκώνεσαι και φωνάζεις στα παιδιά σου να ξεχωρίσουν τα παλιά τους παιχνίδια από τα νέα..βρίσκεις εκείνα τα ρούχα που τόσο καιρό δε σου είχε πει ο Καπουτζίδης να τα βρεις..και να τα δώσεις.. Αλίμονο δεν έχω κάτι με τους ηθοποιούς..ίσα ίσα πολλούς απο δαύτους που σου είπανε να γίνεις λίγο πιο τρυφερός..τους συμπαθώ.. Ο τρόπος δε μου αρέσει που σε πείθουν..που σε κάνουν ο,τι θελουν..Και αλίμονο δεν απευθύνομαι σε εκείνους που συνειδητά σήμερα δώσανε κάτι από το λίγο τους όπως κάνουν καιρό τώρα…

Τα σηματάκια του mega και της wind..μου τη βάρεσαν σήμερα κι ήθελα να στο πω…κι αυτό το ……….Η Αθήνα γιορτάζει..ακόμα δεν το έχω καταλάβει.. Ισως από τη φωτογραφία που σου πήρα ζαλισμένη..να καταλάβεις τι εννοώ… ισως και πάλι όχι.

Advertisements