λίγο πριν το 2013

καλή χρονιαελάχιστες ώρες απομένουν…τα βήματα ενός γέρικου και ταλαιπωρημένου 2012 απαλά πλησιάζουν την πόρτα εξοδου. Εκείνη την πόρτα που μόλις τη διαβεί από παρόν θα γίνει παρελθόν. Αυτό το κάθε λεπτό που τώρα είναι και σε λίγο το ίδιο θα αποτελεί ανάμνηση.  Τι έφερε στον καθένα..τι του πήρε…τι κέρδισε από μια απώλεια..τι έχασε από μια απώλεια..τι κέρδισε από ένα κέρδος και τι έχασε από δαύτο.. μπερδεμένη ζυγαριά..

Το ζύγι του καθενός..μετρά εκεί που χτυπά για τον καθένα η καρδιά και εκεί που μετρά η ίδια η σκέψη. Στην αλήθεια του καθενός. Όταν θα σβήσουν τα φώτα εσύ εγώ..θα ταξίδέψουμε την ευχή εκεί που αγαπά. Η σκέψη θα πει στο 2013 να προσέχει εκείνους που χωρά…η καρδιά θα ζητήσει εκείνη την τρυφερή προστασία εκείνων που έχει μέσα της…η σιωπή θα δώσει τις πιο ηχηρές ευχές με τη συνοδεία ενός χαμόγελου.

Το 2012 έφερε δώρα. Αν δεν τα είδες ήσουν τυφλός. Ξανασκέψου πριν το αρνηθείς. Ξαναζύγισε τα πράγματα. Μην απαντήσεις γρήγορα. Ναι έφερε δώρα. Τίποτα δεν είναι μόνο μαύρο. Τίποτα δεν είναι μόνο λυπηρό. Τίποτα δεν είναι μόνο στενάχωρο σε 365 μέρες πάνω κάτω.  Μέσα σε τόσες μέρες..έδωσες χαμόγελα..γέλασες..αγάπησες..ερωτεύτηκες..σκέφτηκες..νοιάστηκες..τραγούδησες..σφύριξες χαρούμενα..πήρες και έδωσες αγκαλιές..έπαιξες..προσέφερες..μέθυσες.. Μέσα σε τόσες μέρες κέρδισες. Αυτό που είσαι τώρα στο τσικ του 2013. Στο παρα πέντε του. Δεν είσαι ίδιος πια. Είσαι +365 μέρες διαφορετικός. Με την ποικιλία αυτών των απίστευτων πολλών στιγμών που έζησες..

Μπορείς να θυμηθείς τι άφησες πίσω. Μπορείς να σκεφτείς τι έμεινε πίσω. Μπορείς αν θες να ψάξεις εκείνα τα γιατί. Μπορεί και να μην είσαι έτοιμος τώρα. Μπορεί αργότερα. Μπορεί να θες να αλλάξεις μπορεί και όχι. Μπορεί να θες να βρεις απαντήσεις μπορεί και όχι. Αυτό το resolution στο έχω πει οτι με αφήνει παγερά αδιάφορη. Ο καθένας έχεις τους σταθμούς του που αποφασίζει κάτι…ή όχι. Τα νούμερα σε μια ημερομηνία δε μου λένε τίποτα. Αυτά αποτελούν μικρές χαριτωμενιές..πινελιές εορταστικές..αφορμές για να περνάμε όμορφα όλοι μαζί..

Στο παρα πέντε λοιπόν…του χρόνου…εγώ με την απλή μου ευχή θα σου ευχηθώ να σε βρει ο χρόνος εκεί που αγαπάς. Να σου φέρει στιγμές που δεν τις περιμένεις και να σου ανατρέψει τις θεωρίες σου..έτσι γιατί είναι ωραίο να ανατρέπει κανείς..για να πλησιάσει περισσότερο αυτό που είναι..ξεχνώντας παγιωμένες σκέψεις και συμπεριφορές. Μονάχα αν σπάσεις τα σύνορα της δικής σου σκέψης θα μπορείς να ταξιδέψεις πραγματικά το μυαλό.  Δε γίνεται κανείς ταξιδευτής αν δεν ξεπεράσει τα σύνορα του προσωπικού του τόπου. Αν δε δει με άλλα μάτια..με μάτια που διψάνε για το καινούριο..το διαφορετικό..εκείνο που έρχεται να διαφωνήσει μαζί τους..να ξεκουνήσει..

Το μεγαλύτερο μάθημα να θυμάσαι οτι στο δίνει η προσωπική σου ανατροπή…Μάθε στο χρόνο που έρχεται να επενδύεις πιο πολύ στην άρνηση του δικού σου εγώ και όχι στων άλλων. Ας σου φέρει το 2013 εκείνο το σημείο σταθμό που θα κερδίσεις ό,τι δεν ήθελες να χάσεις ή ό,τι ήθελες να κερδίσεις καιρό τώρα.

Κι ας μας κρατήσει γερούς και ενωμένους. Με το απλό όπλο της αμοιβαίας υποστήριξης..με την οικογενειακή δύναμη  και την υπέρτατη αξία της ουσιαστικής και πραγματικής φιλίας…

Καλή χρονιά σε όλους μας…

Advertisements