Βαριέμαι…

κατάντιαμιάμιση ώρα σήμερα και βάλε για να φτάσω με το αυτοκίνητό μου στη δουλειά..να μη βρω να παρκάρω και να πρέπει να πληρώσω για ένα 8ωρο ταρίφα..  Και αύριο μία από τα ίδια.. έτσι γιατί ρέει το χρήμα.. Γεμάτες οι τρύπιες τσέπες μου. Οι μέρες περνάνε και αυτή η πανάσχημη με το λουκ της μονιμης μαυρισμένης που δεν της πάει με έχει τουμπανιάσει. Δεν την αντέχω άλλο κι αυτή και τη λίστα της.

Ναι βαρέθηκα..και τη βουλή σήμερα τη βαρέθηκα..και όλους τους έχω βαρεθεί. Αυτές τις ίδιες φάτσες σε διαφορετικά παντελόνια. Ολόιδιοι όλοι. Βαρετός ο Αλέξης φτυστός με οποιονδήποτε εκεί μέσα…βαρετός και ο Κασιδιάρης..βαρετός και ο Βαγγέλης-πόρτα. Βαρετό και το USB!!  Δεν μπορώ άλλες θεωρίες..δε μπορώ άλλες επαναλήψεις..και αηδίες για να χάψει ποιος..και γιατί… Νιώθω πως με ανάγκασαν να δω τα τούρκικα σε όλα τα κανάλια. Νιώθω πως με βάλανε να βλέπω «Ρετιρέ» όλα τα επεισόδια μαζεμένα…τόσο βαρετά..

Βαριέμαι να ακούω στις ειδήσεις ή να διαβάζω για τις νέες αυξήσεις..τους νέους φόρους..τα νέα τιμολόγια..όλα. Βαριέμαι να ακούω για την κρίση..για τα τζακια και τις σόμπες..για τις επιθέσεις ακροδεξιών σε λαθρομετανάστες…βαριέμαι αλήθεια σου λέω.  Βαριέμαι τα ίδια και τα ίδια.. Ακόμα και οι ειδήσεις για τον καιρό έχουνε επανάληψη. Μια θα κατεβαίνει ο υδράργυρος..μια θα βρέχει..μια θα ξανα ανεβαίνει..

Βαριέμαι..δεν είναι οτι μου αρέσει ο,τι γίνεται..αλλά βαριέμαι αυτήν την επανάληψη γεγονότων…που δεν έχουνε καμία αλλαγή..κάτι διαφορετικό έναν αέρα διαφορετικό..μια νότα έστω και παράταιρη να διακόψει την στεγνή άχαρη μελωδία.  Βαριέμαι τους ίδιους…παντού στο δρόμο..στα κανάλια..στη δουλειά μου..παντού. Βαριέμαι. ..

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις. Δεν ξέρω καν αν νομίζεις οτι αδιαφορώ για την κατάσταση της χώρας μου..αν αποφάσισα να γίνω απαθής. Δεν ξέρω τι μπορεί να σκέφτεσαι αλλά και δε με νοιάζει. Βαρέθηκα αυτήν την κατάντια. Βαρέθηκα τις ίδιες συζητήσεις. Λες και γίναμε Αγγλοι και συζητάμε συνέχεια με κούπες γεμάτες τσάι τα νέα για τον καιρό. Αφού θα βρέξει και αύριο! Νισάφι!! Τι νόημα έχει;;;;

Τι περιμένεις εσύ απο τις συναντήσεις στη Βουλή; Τι περιμένεις να δεις αλήθεια; Τι νομίζεις οτι θα γίνει; Εγώ γιατί αηδιάζω; Παραξένεψα; Αηδιάζω λέμε. Μετράω τα χρήματα να δω αν θα φτάσουν μεχρι το τέλος του μήνα..βάζω το ενδεχόμενο τον επόμενο οτι  μπορεί να μην μπαίνουν..το βάζουμε όλοι πια..είναι σαν την καλημέρα και σαν την καληνύχτα..  τι νόημα έχει αυτό που γίνεται στη Βουλή; Τι θα κερδίσω; Τους βλέπω να παίζουν..με αηδιάζουν. Βαριέμαι.. Δε πα να μεταφέρετε ο,τι θέλετε με usb στο σπίτι σας..στην καλύβα σας..στο γείτονα απέναντι.. Δε πα να παίζετε διαδικτυακά παιχνίδια…θα μου αποκαλύψετε τι; Ανθρωποι που πούλησαν τη χώρα μου …την κυβερνάνε..τι με νοιάζει η λίστα; Χέστηκα αλήθεια..

Για αυτό σου λεώ βαριέμαι. Λείπει και το Αντωνιώ να του ευχηθώ. Αλήθεια ετούτον τι τον έχουμε; Αξεσουάρ; Σαν αμπαζούρ; Πως το πανε πριν λίγο καιρό…το λεγε το Μανωλιώ  αν δεν κάνω λαθος. Κανείς δε μπορεί να τρομοκρατήσει τη δημοκρατία! Μα έριξα τόσο γέλιο…τόσο γέλιο..να ναι καλά το παλληκάρι!

Να τρομοκρατήσει ποιος ποιον; Δεν αντελίφθην… Ζω σε μια χώρα με πλήρως τρομοκρατημένους κατοίκους.  Για μια δημοκρατία που έχει τσακιστεί..για ένα Σύνταγμα που έχει καταπατηθεί..για φωνές πολλών που δεν ακούγονται…έρχονται μερικοί και μιλάνε οτι δε θα την αφήσουν τη ρημάδα να τρομοκρατηθεί.. Οκ…δεν στέκομαι δίπλα σε κανέναν που πετά ο,τι λάχει όπου λάχει για να κάνει σαματά.. Αλλο σαματά γυρεύω…μα δεν τον βλέπω..και ναι..δε στο κρύβω οτι βαριέμαι…βαριέμαι πολύ πλέον…και αυτό με κάνει να τρομάζω περισσότερο..

αυτά γιατί σε αφήνω ανιστορητο και απορείς..

Advertisements