Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο…

nomistakesΤώρα μπορεί ο καθείς να κοιμάται ήσυχα και δικαιωμένος.  Σόρρυ κάναμε λάθος θα πει το ΔΝΤ και θα χαρεί το πλήθος των χαζοχαρούμενων. Τώρα όλα θα στρώσουν. Αφού αναγνωρίστηκε το λάθος όλα καλά.  Για ποιο λάθος μιλάνε και για ποια αποτυχία. Εγώ ολόσωστη κίνηση τη βρήκα και απίστευτα επιτυχημένη. Μην κοιτάς που μάταια αγανακτίσαμε μιλώντας κάποτε για τούτο το «λάθος». Αλλά οκ τώρα είμαστε όλοι καλά..το λένε εξάλλου και τα μίντια ακολουθώντας το λόξυγγα του φίλου Αντώνη. Μπορεί να σημειώσαμε ρεκόρ ανεργίας και πάλι, αλλά τώρα είμαστε σε άνοδο. Μπορεί εσύ που δεν έχεις να φας να μη το νιώθεις..αλλά έτσι είναι. Να το πιστέψεις. Όσο πιο συχνά στο λέω εξάλλου τόσο πιο εύκολα θα το πιστέψεις φιλαράκι μου. Τέλειος κανόνας.

Και δε πα να έγινε λάθος…δε πα να έγινε της μουρλής…δε πα να κάναμε ένα χρέος να με το συμπάθειο..ολόκληρη Λερναία ύδρα, εμείς καταφέραμε λέει να ξεφύγουμε…αφού πλέον ανοίγουνε οι δρόμοι για τη χώρα μας και πάλι…Απορώ για ποιους δρόμους μιλάμε…αυτοκτονίες συνεχίζουν…μεταναστεύσεις συνεχίζουν…ανεργία συνεχίζει..κλέισιμο μαγαζιών συνεχίζει…απογοήτευση συνεχίζει..νέοι φόροι έρχονται…οι ήρωες αυξάνονται (τυχερέ Σάκη πολλές οι σεζόν..) …μα να μας έπιασε το αντιρατσιστικό κίνημα και ξεχάσαμε την κρίση μας.  Κάτι η Αντζελίνα..κάτι η Ρεπού..ση..κάτι οι..»επικίνδυνοι» Χρυσαυγίτες.. μας έκαναν να ασχολούμαστε με αυτά που μάθαμε να ασχολούμαστε χρόνια.. σταροειδήσεις φορέβερ (τώρα με τον τέλειο ανιματέρ..)

Μπορεί και να μας έπεισε ο Αντωνάκης ποιος ξέρει..ήρθε και το καλοκαίρι..άστα να πάνε….καλύτερα να πιστεύουμε οτι όλα θα φτιάξουν…είναι το φήλινγκ που θες να μπιτάρει στα κλαμπς μαζί σου…ή σε κάποιο ταβερνάκι με μπύρα και χταποδάκι….σε δικαιολογώ…τι να λέμε τώρα…  Εξάλλου με τέτοιο τουρισμό φέτος έχεις πάρει τα πάνω σου. Τόσα δωμάτια έτοιμα να δεχτούν τα πακέτα τουριστών. Ξεχνάς βέβαια τι αφήνει το κάθε «πακέτο» με τα χαρακτηριστικά βραχιολάκια follow my hand please..follow my hand.. αλλά ας είναι….είπαμε ντάλα ήλιος..ζέστη…πού καιρός για κρίση…παραλίες και μπικινάκια και έχω κότερο πάμε μια βόλτα…Τώρα τουλάχιστον θα λες οτι δεν έχεις δουλειά και δε θα σε υποτιμά κανείς… Είναι ελληνικό χαρακτηριστικό πλέον. Σα στάμπα. Εξάλλου τώρα άνεργοι είναι οι ικανοί. Θα το λες και θα ακούγεται προσόν. Το χειρότερο εξάλλου στην Ελλάδα είναι να λες οτι είσαι αλλοδαπός…φτου φτου φτου έξω από εμάς..!  Μπορεί να σαι άνεργος αλλά είσαι Έλληνας 100%.  Μπορεί να σε τσάκισαν..αλλά ανήκεις σε μια ωραία φυλή… έχει μια εσάνς αυτό το ξέρεις..

Καλοκαιράκι λοιπόν..κλείνουμε τα βιβλία..σαν τα σχολιαρόπαιδα..μέχρι να έρθει ο Σεπτέμβρης θα έχουμε ξεχάσει την περσινή ύλη και θα πιάσουμε πάτο στα επαναληπτικά διαγωνίσματα.. Τι έγινε αυτή τη χρονιά…τι νομοσχέδια πέρασαν…τι έφεραν τα μνημόνια…πόσοι χάθηκαν..πόσοι μετακόμισαν..πόσοι κρατάνε ήδη το εισιτήριο στο χέρι…πόσοι βάλανε τα κλάματα..πόσοι φοβούνται..πόσοι εκνευρίστηκαν…πόσοι απολύθηκαν άδικα…πόσοι μείνανε κλεισμένοι στα σπίτια τους…πόσοι ανάβανε κεριά..και βάζανε κουβέρτες…πόσοι απο όσους φταίγανε κυνηγήθηκαν και πόσοι δε θα κυνηγηθούν ποτέ…πόσοι είναι αυτοί οι πόσοι…και σε ποια λίστα χωράνε…

Βάλε το αντηλιακάκι σου…καλοκαιρινή έκδοση ψεκάσματος και πάρε χρώμα. Μπορεί και να το χεις ανάγκη να ξεχαστείς. Μπορεί όμως και να σαι απο εκείνους που συνεχώς …ξεχνιούνται.. Να το πιεις εκείνο το μπυράκι…και να φας το λαχταριστό ψαράκι του νησιού σου… Να το κανονίσεις το διακοπάκι..να το βάλεις το καπελάκι σου και να κάνεις τις βουτιές σου… Μα μη μου αποβλάκωθείς κι άλλο.  Δεν έφτιαξε κάτι ούτε θα φτιάξει όσο δεν παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις..

και μιας και μιλάμε για λάθη…,,,ο φίλος Γκάντι πώς το πε να δεις..

ένα λάθος δε γίνεται αλήθεια επειδή είναι ευρέως διαδεδομένο, ούτε η αλήθεια γίνεται λάθος..επειδή δεν τη βλέπει κανείς…αχμμμ 

 

Advertisements