όμορφοι άνθρωποι

loveΠάνε κάτι μέρες που χάζευα μια εκπομπή στην τιβι. Όπως και να το κάνεις όταν είσαι τόσες ώρες και μέρες έγκλειστη θα ανοίξεις και το χαζοκούτι. Κάποιες φορές όμως αξίζει να πατήσεις το κουμπί. Η εκπομπή παρουσιάζει μια ομάδα Ανθρώπων που βοηθάνε στο Αγλαία Κυριακού. Εθελοντική διακονία ασθενών θα το βρεις ή αλλιώς ΕΔΑΝΙ.

Κρατώντας αγκαλιά την ψυχούλα μου, βλέπω ανθρώπους διαφορετικής ηλικίας να βοηθάνε εκείνα τα παιδάκια που είναι στα…αζήτητα όπως γράφει η εκπομπή. Ανά τρίωρο επισκέπτονται πλασματάκια σαν ετούτο που κρατάω σφιχτά..και τους κάνουν παρέα. Κάνουν τις μανάδες..τις φίλες…σπάνε την μοναξιά τους. Παιδάκια που τα έχουνε εγκαταλείψει..που μένουν με μια εσωτερική απορία που γίνεται αγκάθι στην καρδούλα τους.

Δε θα σου πω για το πόσο τους θαυμάζω όλους αυτούς. Τη μάνα με τα 4 παιδιά που τα ΣΚ της τα αφιερώνει σε τέτοιες ψυχούλες…που έμαθε στα παιδιά της να θέλουν και αυτά να βοηθήσουν όταν μεγαλώσουν. Τι να πεις. Θα σου πω μόνο εκείνη την εικόνα που με έκανε να πλαντάξω. Και αν θες την κρατάς κι εσύ σαν φυλαχτό για να δώσεις μαζί μου την υπόσχεση.

Ζητήθηκε από μια γυναίκα της ΕΔΑΝΙ να πει μια δυνατή στιγμή της με τα παιδιά. Η κυρία περιγράφει οτι είχε τη δυσκολότερη βάρδια μια μέρα…την τελευταία. Αυτή δυσκολεύει όλους τους εθελοντές. Γιατί αφήνουν μόνο το παιδί..σηκώνουν τα καγκελάκια του κρεβατιού και θα πρέπει να περιμένει παρέα την επόμενη μέρα. Η μικρή εκείνη τη θέλει «άλλο λίγο» και παζαρεύει τα λεπτά…Τελικά την πείθει με τα παρακάλια της να την κάνει ένα μπάνιο..να της πει παραμύθι και μετά να φύγει. Η κυρία ενδίδει στη φατσούλα της μικρής. Την κάνει ένα γρήγορο μπάνιο…της διαβάζει το παραμύθι και το παιδί έχει γαληνέψει που κέρδισε αυτό το «άλλο λίγο». Θέλει να την ευχαριστήσει..αλλά αυτό δεν ξέρει από ευχαριστώ και τέτοια λογάκια.

Την κοιτάζει στα μάτια και της λέει  «Είσαι πολύ όμορφη»

Η κυρία ..έχει βουρκώσει αναφέροντας το σκηνικό. Και εδώ σου καταθέτω με τούτη την ιστορία τι πα να πει όμορφος άνθρωπος…για να μην τα μπερδεύεις. Πώς γίνεσαι όμορφος σε κάποιον ή κάποιους. Πώς διώχνεις την ασχήμια από πάνω σου..όταν πατάς κάτω την ασχήμια που έχεις γύρω σου…όταν προσπαθείς..όταν αφουγκράζεσαι αυτό που καλείται ανάγκη του διπλανού…

οι όμορφοι άνθρωποι δεν είναι εκείνοι οι λαμπεροί της τιβί..με τις τέλειες αναλογίες..τα συνολάκια της μόδας..και τα ψεύτικα συνήθως χαμόγελα. οι όμορφοι άνθρωποι είναι οι άνθρωποι που λάμπει η καρδιά τους…και που δε φοβούνται να απλώσουν το χέρι..γιατί ξέρουν οτι θα τους γυρίσει γεμάτο..

σφίγγω πιο πολύ τη μικρή μου…και να σου η υπόσχεση… όταν μεγαλώσεις λίγο ακόμα…εσύ κι εγώ έχουμε να απλώσουμε χεράκια μαζί…να σου μάθω να απλώνεις..να δίνεις..για να χορτάσεις από την είσπραξη.. Αν φτάσει να βουρκώνει σαν εκείνη την κυριούλα…θα ξέρω οτι έγινα καλός γονιός. Τέλος.

Advertisements