Mega με μία…αηδία

lvbl_peopleτο ξέρω ότι ήδη θα το έχουνε σχολιάσει καμπόσοι νοματαίοι.  Κάποιοι γιατί κατανοούν την κατάσταση κάποιοι γιατί κερδίζουν με το να χτυπάνε μια καινούρια εκπομπή, κάποιοι γιατί το παίζουν δήθεν κοινωνικά προβληματισμένοι…κλπ κλπ

Ο Σεφερλής για μένα είναι αηδιαστικός. Συγγνώμη που στο χαλάω αλλά δεν τον πάω με 1000. Δε μου άρεσε ποτέ το χιούμορ του. Ούτε οι σαχλές του επιθεωρήσεις. Και θεωρώ πως η σάτιρα μπορεί να γίνει πολύ πιο έξυπνα. Και ο Αριστοφάνης έβριζε αλλά δε μου φάνηκε ποτέ αηδιαστικός. Ίσα ίσα πολύ εύστοχος. Οι επιθεωρήσεις γενικώς δε μου αρέσουν. Και όποτε τις έβγαζαν στα καναλάκια μας δε μπορούσα να δω ούτε 5 λεπτά (και πολλά σου λέω). Σέβομαι και εσένα που σου αρέσουν. Κανένα πρόβλημα.

Όμως ξεκινώ με μεγάλη προκατάληψη όταν βλέπω ένα βίντεο από τη νέα του πρωινή εκπομπή. Δεν ξέρω πώς είναι γενικώς. Ούτε και θα το ψάξω. Και αν τον πετύχω σε κάποια πρωινή άδεια ίσως και πάλι να κλείσω την τηλεόραση. Αν και η τηλεόρασή μου προτιμά εκείνο το σεμέν που την κρύβει και πλέον μία ωραιότατη κουζινούλα που μαγειρεύει η μικρή μου και την κρύβει όλόκληρη (εύγε μικρή μου!)

Το βιντεάκι θα το βρεις. Πανεύκολο. Βάλε Σεφερλής βίντεο και ηλικιωμένοι και θα βρεις εκατοντάδες από σχόλια. Από εμετικός ως ελαφρύ αποτυχημένος στο αστείο αυτό αν και μεγάλος καλλιτέχνης κτλ κτλ. Δεν έχω σκοπό να πω κάτι καινούριο..σίγουρα…ούτε και το επιδιώκω.

Αυτό που με πονά είναι οτι εκείνο το ζευγάρι έκλεισε το τηλέφωνο με μια ανησυχία. Και η προηγούμενη γυναίκα ίσως. Σε γεροντάκια που ήδη ανησυχόύν για τα πάντα ρε μεγάλε δεν κάνουμε πλάκα! Όταν εσύ γυρίζεις σπιτάκι με τα λεφτά στην τσέπη απο επιθεωρήσεις, εκπομπές και παιδότοπους και ο,τι άλλο μπορείς να ανοίξεις  και να κλείσεις στο μέλλον, εκείνα μετράνε τα κέρματα για να πάρουν το ψωμί από το φούρνο. Πριν λίγες μέρες ήταν …εκείνος ο παππούς που είχε κολλήσει στις τυρόπιτες όταν πήγε να πάρει ψωμί και ρώταγε την κοπέλα πόσο έχει η καθεμιά. Δε μπορείς εσύ σε αυτόν τον παππού να παίρνεις για πλάκα να του πεις οτι η πολεοδομία (ήδη τρομακτική λέξη για εκείνον) θα του πάρει το σπίτι για να κάνει δρόμο! Δε μπορείς ρε μεγάλε να του ανεβάσεις την πίεση, να του ζορίσεις την καρδιά και να τον κάνεις να μη κοιμάται και να βρίζει ή να βαριανασαινει. Και τούτοι οι άνθρωποι δε γνωρίζουν από φάρσες. Και θα πρέπει κάποιος να του εξηγήσει πολύ καλά τι έγινε…τι ήταν για να μην ανησυχεί!

Tώρα που μιλάμε το μόνο που εύχομαι είναι το κανάλι των ηλιθίων να έχει πάρει αυτό το διαολεμένο τηλέφωνο και να έχει αναλώσει χρόνο ο όποιος μιλήσει μαζί του για να του εξηγήσει οτι όλα ήταν ένα χοντροκομμένο αστείο..μια πλάκα…ή οτιδήποτε θα τον έκανε να ηρεμήσει.

Και ρε συ Μάρκο από την Κόρινθο που σε χαλάνε οι προφορές και κάνεις τις πλακίτσες σου με όλο το βλαμμένο παρεάκι σου που κάθεται στις καρέκλες και χαχανίζει με τη λέξη πολεοδομία…μην ξεχνάς οτι τα ποσοστά σου τα ανεβάζουν κυρίως εκείνα τα γεροντάκια…που είναι σπίτι και παλεύουν να τη βγάλουν καθαρή με μια τηλεόραση μέσα στη μοναξιά τους και τη φτώχεια τους

κι επειδή τυγχάνει να τα αγαπάω πολύ τούτα τα γεροντάκια και να αναβοσβήνουν όλα τα κουμπιά αυτή τη στιγμή που το γράφω αυτό το άρθρο, καλά θα κάνεις να σκεφτείς ότι κάποτε θα είσαι κι εσύ εκείνο το γεροντάκι χωρίς δάφνες και πρόβατα από κάτω να σε χειροκροτούν…θα τρέμεις μήπως σου μειώσουν κι άλλο τη σύνταξη και δε θα αντέχεις να ακούς λέξεις όπως τράπεζα, εφορία, λογαριασμοί, πολεοδομία κλπ

Κακομοιριά…φιλαράκι μου…κακομοιριά  και πάλι…


                                   

Advertisements